pioter Napisano 30 Stycznia 2011 Share Napisano 30 Stycznia 2011 Witam Jako ze jest to moj pierwszy inBox to sie postaram Niedawno nabylem nowosc Aifixa w 1/76. Cema ok.40 PLN. Za ta niewygorowana cene otrzymujemy 2 sztuki w dwoch wersjach: QLT i QLD. Osobiscie nie przepadam za Airfixem, to jednak skusila mnie ciekawosc czego mozna sie po nowym inwestorze spodziewac. Przyznac musze ze zostalem milo zaskoczony. Formy i wypraski Made in India, kalki nie wiem ale dobrej jakosci (wszystkie kolory na swojim miejscu). Tworzywo bardzo sympatyczne w obrobce.. Przy okazji dolrzcilem kilka czesci polskiego IBG. Model ma kilka dobrym i przemyslanych punktow: -zrolowane boczne plandeki -zaznaczone ugieci opon (calkiem cos nowego) -dodatki: rower i BREN Swego czasu probowalem posadzic w modelu IBG figurke kierowcy co okazalo sie niemozliwe (musialbym dodac figurasa w 1/87) Porownujac obie kabiny musze stwierdzic ze pomimo skali 1/76 jest wieksza. Ogladajac zdjecia orginalu musze z przykroscia stwierdzic iz IBG ma szoferki do wymiany. Pozostaje tylko maly mariaz IBG z Airfixem (ktorego kabina jest notabene lepiej zdetalowana) Instrukcja typowa dla nowego Airfixa + barwne malowania Powiem krotko - polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 30 Stycznia 2011 Share Napisano 30 Stycznia 2011 A ja durnowaty myślałem że to spadek po JB Models...a to cuś nowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 30 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2011 Nie Ty jeden Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Szymański Napisano 31 Stycznia 2011 Share Napisano 31 Stycznia 2011 Witam Jat to wygląda rozmiarowo w porównaniu do modeli IBG ??? Czy to 1/76 czy 1/72 ?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 1 Lutego 2011 Autor Share Napisano 1 Lutego 2011 Prawde powiedziawszy jeszcze nie sklejilem (inaczej nie zmierze) Co ciekawy, prycze maja te sama szerokosc ale Airfix jest krotszy. Mozna wyciagnac wniosek, ze IBG zawalil szerokosc pojazdu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 1 Lutego 2011 Share Napisano 1 Lutego 2011 Szkoda, że ma tyle śladów po wypychaczach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 1 Lutego 2011 Autor Share Napisano 1 Lutego 2011 Tu sia zgodze. Jezeli zrobisz zamknietego i z plandeka - nic nie widac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi