dumapolski Napisano 5 Lutego 2011 Share Napisano 5 Lutego 2011 Zaczynam robić Thunderbolta. In-boxu nie wstawiam, bo każdy już go pewnie widział. Dodaję do samolotu blaszkę edka Zoom. Jest do wersji D-25, a samolot to D-30. Co mogę wykorzystać? Czy farbą XF-71 mogę malować wnętrze? W poniedziałek pogadam z kolegą o pożyczeniu aparatu, i wtedy napiszę, kiedy zdjęcia. Kleić będę we wtorki (niektóre) i w soboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darthjacek Napisano 5 Lutego 2011 Share Napisano 5 Lutego 2011 Farba za bardzo nie pasuje, jest dedykowana na kokpity japońskich samolotów. proponuje interior greena z gunze(H58) ;] Co do blaszki to nie jestem pewny bo wersja d-30 miała dodatkowe sterowane klapy na skrzydłach wie pewnie coś tam się na tablicy różniło ale moim zdaniem w siedemdwójce różnice nie będą zbyt widoczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 7 Lutego 2011 Autor Share Napisano 7 Lutego 2011 Niestety. Kolega nie ma aparatu. Pytanie do kolegów: kontynuować relację bez zdjęć, czy odpuścić i robić w domowym zaciszu? Postęp prac: złożony kokpit. Jaką farbą malować wewnętrzną stronę osłony silnika? Czy klapki z tyłu osłony też malować od środka tak jak resztę? Do czego one służą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 12 Lutego 2011 Autor Share Napisano 12 Lutego 2011 Witam. Chyba nikogo to nie obchodzi (ponad 250 wejść, 3 odpowiedzi), ale robię dalej. Dokleiłem skrzydła i stateczniki. W kabinie jest takie coś, żeby oszklenie mogło się przesuwać. Czy to było w prawdziwym samolocie? Chcę zrobić zgodnie z oryginałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzbanek Napisano 13 Lutego 2011 Share Napisano 13 Lutego 2011 Bez zdjęć to za wiele Ci nie pomożemy, spróbuj zrobić chociaż telefonem. Jeśli chodzi o oszklenie to przesuwała się tylko tylna część, wiatrochron pozostawał bez zmian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 21 Lutego 2011 Autor Share Napisano 21 Lutego 2011 Mam pomysł. Kolega Grzes jest z Białej Podlaskiej/Siedlec. Moglibyśmy umówić się na mieście w celu ewentualnego zrobienia zdjęć? Przy okazji, silnik przyklejony do kadłuba i kolejne pytanie: wnęki podwozia malować tak jak osłonę silnika, czy na zielono, jak kokpit? W którymś wątku o Jugu w 1/48 widziałem żółtą osłonę silnika, i tak też pomalowałem swoją. Dobrze? Zastanawiam się nad pokazaniem silnika. Szkoda tylko, że wtedy nie będę miał nose-artu w całości. Macie jakieś sugestie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 6 Marca 2011 Autor Share Napisano 6 Marca 2011 Samolot pomalowany i jest w trakcie oklejania kalkami. Pękł mi czerwony pas na ogonie, ale jakoś sie udało położyć go tak, że pęknięć nie widać. Za tydzień powinienem w końcu zrobić zdjęcia. Wtedy założę temat w galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi