Skocz do zawartości

Zvezda B787 1:144

Bowendurth

Rekomendowane odpowiedzi

Ja się nie spotkałem, by moja farba niszczyła plastik.

Tak. kolega z l.net.pl, ale ma również konto tutaj. Nicku nie pamiętam dokładnie z tego forum.

Wam działa ten link? Mi ciągle wyskakuje komunikat o przerwanym połączeniu z serwerem (od wczoraj).

Jest mały progres prac nad modelem, stan na dzisiaj wygląda następująco:

dsc02522d.jpg

Silniki jak i tylne usterzenie są przymocowane taśmą jeszcze, by też mogły ładnie pozować do zdjęć Pozostało jeszcze pomalować wał silnika, ale to dopiero gdy będę wiedział, co wyjdzie z moich planów na malowanie, bo albo będą granatowe albo czarne.

Statecznik sam się naprostował, więc faktycznie nie trzeba było z nim się dodatkowo bawić i kombinować. (na zdjęciu, z tego kąta jednak jest to mało widoczne)

dsc02523.jpg

Jak widać będzie nieco jeszcze zabawy z łączeniem skrzydeł do kadłuba, ale nie powinno mi przysporzyć chyba wiele problemów, podciągnięcie skrzydeł za pomocą taśmy zniwelowało nieco szczelinę, a skrzydła wydaja się być lekko uniesione, jakby łapały nieco siłę nośną, ale to tylko moja niepotwierdzona teoria ;)

dsc02526.jpg

Tutaj widok z góry, obok linijka wyskalowana na 30 cm.

dsc02529lr.jpg

No i ujęcie od frontu.

dsc02531en.jpg

Szyba przednia zostanie wklejona dopiero po dostępie do jakiejś kalkomanii i gdy zapadnie decyzja co do wariantu podwozia (podniesione/opuszczone), póki co mam możliwość wyważenia modelu, gdyby stał na kołach, nie wiem, jak jest z tym modelem, czy nie będzie chciał siadać na ogonie. Choć biorąc pod uwagę umiejscowienie goleni głównego podwozia i silników, to nie powinien, ale lepiej dmuchać na zimne.

PS

mam nadzieję, że nie popełniłem wielu karygodnych błędów do tej pory .

Edytowane przez Gość

• 9 months later...
  • 4 weeks later...
  • 3 years later...

Przepraszam, że znowu wtykam nos do nie swego tematu, ale jako symboliczne zakończenie wątku wstawiam

VuWxfPAMRXhwkPdpvijoIxVtDRI9OZk2vNQpZjOP73aO4C7bSQGtPPzHMViN89yQbpSUqmcAWEpJdf59f9UvomCtKtIlucDwdxaDqi9UaUL3aCfOGvpOekB5_eQKdBSdi9DBGaL2fTZwcK1fGtd6jZjoFkMVThRrC7vKyjGCvPIWT3s4km9UNHZKZ1K4TObsmtWCJ0PN8u99Cr6LENtqjSN7dZTdtChWxMOaozVBz9XqaPcZWh74Nu8AzdLqMqzbWbt_-X9_2GikngizoRsTvb00lwMyDxxLGCDxTQx2WljN9-vQOcMJ27box4vFO36njLNt9goAjTEEe6DEZlNbn1Amfo_0j1x0-pDKhmaGAxLjX8rWtY9hlopgQsZtnPCGT6g6mXxpImMKEyj0M2f7yjZavwPRlTZYv8SnCJhaJP936ObHlAlixdt6E0HWiQvd6J6OF9m8V1alCK0Nu13ZGfJjsFeo8V86x-AVNhvHLxhIomOILFIC6gJPal0LZOv9yNHZhmbroYFJ0J_sPJBNDEm7VL-qSutHbb1pTthP1ny_=w1024-h720-no

Średnio jestem z wykonania zadowolony - z kalkami Techmod miałem do czynienia pierwszy raz i nie zdawałem sobie sprawy, że są tak cienkie i rwą się "w rękach".