Gość Napisano 28 Marca 2011 Share Napisano 28 Marca 2011 Ja się nie spotkałem, by moja farba niszczyła plastik. Tak. kolega z l.net.pl, ale ma również konto tutaj. Nicku nie pamiętam dokładnie z tego forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bowendurth Napisano 29 Marca 2011 Autor Share Napisano 29 Marca 2011 (edytowane) Wam działa ten link? Mi ciągle wyskakuje komunikat o przerwanym połączeniu z serwerem (od wczoraj). Jest mały progres prac nad modelem, stan na dzisiaj wygląda następująco: Silniki jak i tylne usterzenie są przymocowane taśmą jeszcze, by też mogły ładnie pozować do zdjęć Pozostało jeszcze pomalować wał silnika, ale to dopiero gdy będę wiedział, co wyjdzie z moich planów na malowanie, bo albo będą granatowe albo czarne. Statecznik sam się naprostował, więc faktycznie nie trzeba było z nim się dodatkowo bawić i kombinować. (na zdjęciu, z tego kąta jednak jest to mało widoczne) Jak widać będzie nieco jeszcze zabawy z łączeniem skrzydeł do kadłuba, ale nie powinno mi przysporzyć chyba wiele problemów, podciągnięcie skrzydeł za pomocą taśmy zniwelowało nieco szczelinę, a skrzydła wydaja się być lekko uniesione, jakby łapały nieco siłę nośną, ale to tylko moja niepotwierdzona teoria ;) Tutaj widok z góry, obok linijka wyskalowana na 30 cm. No i ujęcie od frontu. Szyba przednia zostanie wklejona dopiero po dostępie do jakiejś kalkomanii i gdy zapadnie decyzja co do wariantu podwozia (podniesione/opuszczone), póki co mam możliwość wyważenia modelu, gdyby stał na kołach, nie wiem, jak jest z tym modelem, czy nie będzie chciał siadać na ogonie. Choć biorąc pod uwagę umiejscowienie goleni głównego podwozia i silników, to nie powinien, ale lepiej dmuchać na zimne. PS mam nadzieję, że nie popełniłem wielu karygodnych błędów do tej pory . Edytowane 29 Marca 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Marca 2011 Share Napisano 29 Marca 2011 Konserwacja forum. Może pod wieczór już będzie śmigać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
u4an Napisano 15 Stycznia 2012 Share Napisano 15 Stycznia 2012 Ja bym Ci radził zrobić LOT z resztą LOT jako pierwszy kupił D-linera w Europie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi85mig Napisano 7 Lutego 2012 Share Napisano 7 Lutego 2012 Niema to jak w szary dzień popatrzeć na kolorowe pasażery:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 24 Listopada 2015 Share Napisano 24 Listopada 2015 Przepraszam, że znowu wtykam nos do nie swego tematu, ale jako symboliczne zakończenie wątku wstawiam Średnio jestem z wykonania zadowolony - z kalkami Techmod miałem do czynienia pierwszy raz i nie zdawałem sobie sprawy, że są tak cienkie i rwą się "w rękach". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi