xXP4Xx Napisano 12 Lutego 2011 Share Napisano 12 Lutego 2011 Witam Was serdecznie.Chciałbym pokazać Wam prace nad moim pierwszym modelem.Jest to Mitsubishi GTO firmy TAMIYA.Krytykować ile się da xD Zastanawiam się nad kolorami nadwozia.Może by tak pomarańczowy z elementami czerni.Narazie tak to wygląda: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akryl Napisano 12 Lutego 2011 Share Napisano 12 Lutego 2011 (edytowane) Ciekawy model, może takie malowanie http://mitsubishi.cfsowe.info/images/cars5.jpg http://www.urbanracer.com/gallery/articles/jdm/06/0058.jpg Oczywiście bez naklejek. Edytowane 12 Lutego 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamilsz Napisano 12 Lutego 2011 Share Napisano 12 Lutego 2011 Jak go wykonasz powinien być piękny. Powodzenia w sklejaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xXP4Xx Napisano 12 Lutego 2011 Autor Share Napisano 12 Lutego 2011 Przed chwilką położyłem podkład.Myślę, że w poniedziałek pomaluję nadwozie.Jutro będą nowe fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akryl Napisano 14 Lutego 2011 Share Napisano 14 Lutego 2011 Miały być foty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 15 Lutego 2011 Share Napisano 15 Lutego 2011 Myślę, że wybrałeś sobie całkiem fajny i niezbyt skomplikowany model na początek cywilnej kariery. To dobra decyzja Zastanawiam się nad kolorami nadwozia.Może by tak pomarańczowy z elementami czerni.Narazie tak to wygląda: Pomarańcz z czernią...no no no... od razu nasuwa się na myśl Porsche 911 GT3 RS, a to bardzo zacne skojarzenie.Pomysł według mnie przedni Powodzenia! Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 15 Lutego 2011 Share Napisano 15 Lutego 2011 Jeśli to pierwszy model to może pomaluj jednym kolorem. Malowanie 2-kolorowe to spore wyzwanie i trzeba mieć trochę doświadczenia aby temu podołać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczek1981 Napisano 15 Lutego 2011 Share Napisano 15 Lutego 2011 Ewentualnie maska, dach na czarno albo kalki carbon dać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kazik Napisano 15 Lutego 2011 Share Napisano 15 Lutego 2011 Z kalkami jest podobnie jak pisze Wuen. Pierwszy model powinien być jak najbardziej zbliżony do wersji pudełkowej a nasisk polozony na jakość i czystość wykonania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 15 Lutego 2011 Share Napisano 15 Lutego 2011 Pomarańcz z czernią...no no no... od razu nasuwa się na myśl Porsche 911 GT3 RS, a to bardzo zacne skojarzenie.Pomysł według mnie przedni Albo Citroen DS3 Racing Pokazuj jakie zdjęcia, bo kibicuję temu projektowi Ja osobiście tez jestem za jednym kolorem nadwozia. Dwa kolory to w sumie nie było by tak trudno zrobić, ale jeśli byś miał model na którym łatwiej by się to robiło. U ciebie nawet dach trudno jest zamaskować do oddzielnego malowania. Chociaż w sumie z pomocą forumowiczów to nie takie góry się przenosiło W sumie dam jeszcze zdjęcie tego DS3, bo to takie proste malowanie, a takie ładne Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kazik Napisano 15 Lutego 2011 Share Napisano 15 Lutego 2011 Nie takie proste. Ta szachownica na dachu to parę godzin maskowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 15 Lutego 2011 Share Napisano 15 Lutego 2011 Tak, ale dałem to jako przykład. Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby ktoś w swoim modelu zrobił prosty, pomarańczowy dach. Bez szachownicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xXP4Xx Napisano 15 Lutego 2011 Autor Share Napisano 15 Lutego 2011 Po pierwsze przepraszam za brak zdjęć które obiecałem.Na początek zestaw kół : Przed położeniem podkładu : Nadwozie po pomalowaniu podkładem : Uład wydechowy pomalowany Humbrol Enamel : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 16 Lutego 2011 Share Napisano 16 Lutego 2011 Czy pogłębiałeś może linie podziału (np. te przy drzwiach czy masce) ? Jeśli nie to przed nałożeniem koloru bazowego dobrze byłoby to zrobić. Połębione linie wyglądają bardziej realistycznie niż zapuszczane washem. Pogłębić je możesz np. grzbietem ostrza skalpela, grubszą igłą albo specjalnym, przeznaczonym do tego rylcem. Przed malowaniem kolorem właściwym przydałoby się również nieco przeszlifować podkład na karoserii twardym filcem. Układ wydechowy przydałoby się nieco przebarwić, żeby jego kolor nie był taki jednolity, bo w obecnym stanie wygląda plastikowo. Tyle moich rad na chwilę obecną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi