Gość Napisano 13 Lutego 2011 Share Napisano 13 Lutego 2011 Polećcie mi jakiegoś współczesnego myśliwca, z prostym kamuflarzem.Będzie to mój 3 model, i chcę żeby on był ,,debiutem" w mojej przygodzie z modelarstwem. Fajnie by było gdyby się dość dobrze skleił, no i żeby do jego budowy nie potrzeba było dużo farbek. A i najlepiej jakby był on w przedziale cenowym do 35zł., ewentualnie pomyślę. Jestem otwarty na wszelkie propozycje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rvlt_n616 Napisano 13 Lutego 2011 Share Napisano 13 Lutego 2011 Szukaj w firmie Italeri w skali 1/72. Najprostrze malowanie to jedno-kolorowe malowanie. Eurofighter Typhoon, Któraś z wersji Panavia Tornado IDS, ADV, ECR, Phantom II.... Co do Tornada to o wiele ciekawszy jest z revella ale droższy niestety. Także Harrier jest do dostania w prostym malowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tofik Napisano 13 Lutego 2011 Share Napisano 13 Lutego 2011 Ja nie wiem jaki jest sens odpowiadania sebie skoro co dwa dni zmienia mu się "rejon' zainteresowań. co myśmy już przerabiali..hmm.. Bombowce z drugiej wojny ....czołgi....śmigłowce...znowu bombowce tyle ze nurkujące... a teraz współczesne odrzutowce. Ludzie ci dogadzaj jak mogą a ty kompletnie to olewasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 13 Lutego 2011 Share Napisano 13 Lutego 2011 Nie dokarmiać trolla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Lutego 2011 Share Napisano 13 Lutego 2011 A co to. Takie małe wahania mam, raz chcę sklejać to a raz to. kto mi powiedział że mam sklejać tylko jedne i te same modele, np. myśliwce z II WW skoro chcę skleić sobie śmigłowiec czy myśliwiec to sklejam śmigłowiec czy myśliwiec.proste. PS.: Dodam że malował będę pędzlem. http://www.mojehobby.pl/italeri-1291-panavia-tornado-ids-black-panthers-p-1-1671043.html o to to warte jest swojej ceny? I jak ma się sprawa z kalkomaniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tofik Napisano 13 Lutego 2011 Share Napisano 13 Lutego 2011 Jak narazie nie sklejasz tylko gadasz i ludziom d*** zawracasz swoimi niby problemami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rvlt_n616 Napisano 13 Lutego 2011 Share Napisano 13 Lutego 2011 No Kolego masz motywację żeby coś pokazać na forum (koledzy modelarze motywują mocno). Także czekamy z niecierpliwością na efekty Model prosty, bezproblemowy, na początek OK. Będzie problem z kalkomaniami z powodu ich rozmiaru (ale należy się rozwijać i nie obawiać). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Lutego 2011 Share Napisano 13 Lutego 2011 Już się zdecydowałem i kupie go na pewno. Założę także pierwszy warsztat na forum, ( i galerię ), tzn. mój pierwszy warsztat. Co do tych kalek to zamówić od razu innej firmy? Jak tak to jakie? Poproszę o link'a. Mam zamiar malować go akrylami Pactry, nadadzą się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 13 Lutego 2011 Share Napisano 13 Lutego 2011 Polećcie mi jakiegoś współczesnego myśliwca, z prostym kamuflarzem.Będzie to mój 3 model, i chcę żeby on był ,,debiutem" w mojej przygodzie z modelarstwem. Fajnie by było gdyby się dość dobrze skleił, no i żeby do jego budowy nie potrzeba było dużo farbek. A i najlepiej jakby był on w przedziale cenowym do 35zł., ewentualnie pomyślę. Jestem otwarty na wszelkie propozycje. Tak to Ci tylko w ERA GSM dopasuja........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Lutego 2011 Share Napisano 15 Lutego 2011 http://www.mojehobby.pl/airfix-50038-dogfight-double-junkers-ju-88-amp-hawker-hurricane-mkiib-p-1-1655581.html Przed chwilą znalazłem coś takiego? Może oprócz myśliwca zakupić i to? Opłaca się? Na jakim poziomie stoją modele AIRFIXU? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 15 Lutego 2011 Share Napisano 15 Lutego 2011 Nie zastanawiaj się... Bierz koniecznie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Lutego 2011 Share Napisano 15 Lutego 2011 Mówisz poważnie??? Tzn. myśliwca już zamówiłem, ale chęć mnie na to też naszła? A i czy w zestawie są wszystkie farbki czy trzeba coś jeszcze dokupować, bo nie ma skanów malowania, tzn. stron z instrukcji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 15 Lutego 2011 Share Napisano 15 Lutego 2011 Kolego seba1295, chyba jesteś rekordzistą zakładania nowych tematów, z każdym pytaniem nowy temat, które można zadać w innym do tego przystosowanych tematach. Wg mnie swoje pytania ładuj do już tematów założonych, bo jak widać poprzednie tematy, w których prosiłeś o pomoc w praktyce nie zostały przez Ciebie wykonane. Dostajesz radę czegoś coś co Cie interesuje, a po tygodniu zmieniasz zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Lutego 2011 Share Napisano 17 Lutego 2011 Nareszcie, w końcu beż zbędnych farmazonów, i po zastanowieniu zakupiłem ten zestaw. http://www.mojehobby.pl/italeri-1065-mh-53e-sea-dragon-p-1-366027.html Za kilka dni, może w poniedziałek zakładam warsztat, mam nadzieję liczyć na waszą pomoc? Tylko do modelu zamówiłem także blachy wewnętrzne od EDUARTA. No i jak z nimi się obchodzić,to mój trzeci model, będzie, malowany pędzelkiem.I jak ma się sprawa z oszkleniem bo jak sklejałem UH-60 od ITALERI to z oszkleniem była kompletna klapa. http://www.mojehobby.pl/eduard-ss276-mh-53-sea-dragon-cz-wewn-ita-p-18-1753668.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KilY Napisano 17 Lutego 2011 Share Napisano 17 Lutego 2011 zakupiłem ten zestaw.http://www.mojehobby.pl/italeri-1065-mh-53e-sea-dragon-p-1-366027.html Rzeczywiście współczesny myśliwiec z prostym malowaniem jak się patrzy To jaki jest sens pomagania Tobie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Lutego 2011 Share Napisano 17 Lutego 2011 Nie zmieniałem już nazwy tematu, myśliwiec już zakupiony PANAVIA TORNADO. Ale najpierw sklejam tego śmigłowca transportowego od SIKORSKY'EGO. Lepiej? Mogę liczyć na pomoc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KilY Napisano 17 Lutego 2011 Share Napisano 17 Lutego 2011 Pewnie, że tak, tylko pamiętaj,zeby zadawac pytania z sensem, a najlepiej zanim jakieś zadasz przemyśl je 10 razy, sprawdź w google, sprawdź na forum, jak jednak nadal będziesz miał wątpliwości to jeszcze raz przemyśl i dopiero wtedy je zadaj Pamiętaj, że każdy chętnie pomaga, ale jeśli widzi, że ktoś co chwilę zmienia zdanie i podchodzi do tematu, że tak powiem z nastawieniem rozczeniowym to ma dość. Więc myśl co piszesz, bo podejrzewam, że wiele osób Twoje problemy mogło przestać już brać na poważnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Lutego 2011 Share Napisano 17 Lutego 2011 No to ponawiam pytanie, chodzi o oszklenie, dopasowanie elementów, i blaszki. I pytanie na prośbę brata, jego drugi model. Malowanie pędzlem, i wybrał to: http://www.mojehobby.pl/hobby-boss-87230-uh-1f-huey-p-1-1433966.html Jest on w miarę prosty i czy wszystko jest dość dobrze spasowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Lutego 2011 Share Napisano 18 Lutego 2011 Temat do usunięcia, co do modeli to kupiłem do tego jeszcze HUEY'a od ITALKI i zacząłem go robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi