Dzbanek Napisano 14 Lutego 2011 Share Napisano 14 Lutego 2011 Czołem!! Ponieważ Corsair jest już na ukończeniu (pozostał tylko wash), postanowiłem wziąć kolejny model na warsztat. Miałem ochotę kupić coś nowego, P-47 mnie szantażuje, ale przypomniałem sobie że na szafie utworzyła się dość pokaźna wieża pudełek "nigdy nie otwartych". Postanowiłem to zmienić, w moje ręce trafił Łoś z Mastercrafta O modelu nie ma się co rozpisywać, chyba każdy zna jego wady i zalety, model będzie robiony prosto z pudła, w malowaniu 217 Brygady Bombowej (wg.producenta) Żeby warsztat nie był taki "pusty" wrzucę wszystkim znany in-box Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 15 Lutego 2011 Share Napisano 15 Lutego 2011 Mogę Ci tylko życzyć powodzenia i zapewnić o moim gorącym wsparciu dla Twojego kolejnego projektu. Dobrze by było, gdybyś zapoznał się z podobnymi projektami, które były w ostatnim czasie dosyć liczne. Z mojej strony na początek jedna rada. W warsztacie Corsaira (a dokładnie podczas prac malarskich) dało się zauważyć brak pracy z taśmą zabezpieczającą. Przejście kolorów góra-dół na krawędziach natarcia, oraz malowanie ramy owiewki było nierówne. Polecam zakup taśmy gdyż w pracach nad Łosiem na pewno Ci się ona przyda. Niech moc będzie z Tobą! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qba007x Napisano 15 Lutego 2011 Share Napisano 15 Lutego 2011 Zasiadam i oglądam gdyż temat zacny a i samemu trzeba by go kiedyś popełnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 15 Lutego 2011 Share Napisano 15 Lutego 2011 no to jedziemy Dzbanek z tym koksem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzbanek Napisano 15 Lutego 2011 Autor Share Napisano 15 Lutego 2011 Dzięki, jeżeli chodzi o taśmę, to jest ona na liście moich zakupów, tylko zawsze zapominam ją kupić, teraz będę zamawiał płyn do kalek, więc taśmę również, są nawet małe szanse że to będzie mój pierwszy model malowany aerografem, ale to jeszcze wielka niewiadoma Dzięki za zainteresowanie tematem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qba007x Napisano 15 Lutego 2011 Share Napisano 15 Lutego 2011 Dzbanku a orientujesz się może w kwestii dodatków do tego Łosia? Są dostępne jakieś blaszki albo żywice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 15 Lutego 2011 Share Napisano 15 Lutego 2011 Hej! Miałem Łosia w planach na IV ZKM ale ponieważ konkurs nie ruszył projektu nie zacząłem. Niemniej, zebrałem kilka dodatków, a więc: blaszka Part S72049, elementy zewnętrzne czyli klapy, chłodnice i kilka innych drobiazgów, blaszka Part S72050, elementy wewnętrzne czyli bardzo bogate wyposażenie kadłuba, żywiczne silniki Bristol Pegasus firmy Ardpol + kalki Techmodu. No i nie zaszkodziłoby mieć "wielkiej" monografii Łosia AJ-Pressu. Sorry, że się wciąłem z odpowiedzią ale miałem gotową listę dodatków, mam nadzieję, że się nikt nie obrazi Co do modelu to oczywiście będę podglądał warsztat z zainteresowaniem! Życzę powodzenia! Pozdrawiam Ipkinss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 15 Lutego 2011 Share Napisano 15 Lutego 2011 Model ciężki w klejeniu. Dużo części jest niedopasowanych. W dodatku trzeba uważać na linie podziału blach bo są wypukłe no ale dla chcącego nic trudnego Ja również kibicuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KilY Napisano 15 Lutego 2011 Share Napisano 15 Lutego 2011 Czekam na galerię Corsaira i kibicuję w budowie naszego rodzimego bombowca Jak to mówią Łosiów nigdy za wiele, więc dobry wybór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzbanek Napisano 18 Lutego 2011 Autor Share Napisano 18 Lutego 2011 Witam Prace zostały oficjalnie rozpoczęte, podłubałem przy wnętrzu, efekty nie są zadowalające (szczególnie na zdjęciach), na żywo tak tragicznie to nie wygląda, pójdzie dużo szpachli, zaszpachlowałem też ślady po wypychaczach, pozostało tylko wyszlifować, przymierzyłem też na sucho jak będzie pasowało wnętrze...spodziewałem się gorszego efektu, kadłub powinien zamknąć się ładnie, bez jakichś dużych szpar, czas na fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzbanek Napisano 21 Lutego 2011 Autor Share Napisano 21 Lutego 2011 Witam Podpatrując warsztat Roobert-a podłubałem trochę przy wnętrzu. Przerobiłem oparcie pilota, i przykleiłem stanowisko strzelca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 21 Lutego 2011 Share Napisano 21 Lutego 2011 Zgodnie z sugestią, do której też się przychylam, przesunąłem posty o płynach do kalkomanii do działu Tajniki Modelarstwa do wątku Płyny do kalkomanii viewtopic.php?t=25608 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi