Skocz do zawartości

PZL P-37B Łoś, Mastercraft, 1:72

Dzbanek

Rekomendowane odpowiedzi

Czołem!!

Ponieważ Corsair jest już na ukończeniu (pozostał tylko wash), postanowiłem wziąć kolejny model na warsztat. Miałem ochotę kupić coś nowego, P-47 mnie szantażuje, ale przypomniałem sobie że na szafie utworzyła się dość pokaźna wieża pudełek "nigdy nie otwartych". Postanowiłem to zmienić, w moje ręce trafił Łoś z Mastercrafta

O modelu nie ma się co rozpisywać, chyba każdy zna jego wady i zalety, model będzie robiony prosto z pudła, w malowaniu 217 Brygady Bombowej (wg.producenta)

Żeby warsztat nie był taki "pusty" wrzucę wszystkim znany in-box

p1030836g.jpg

p1030837.jpg

p1030838v.jpg

p1030839.jpg

p1030840w.jpg

p1030841l.jpg

p1030842.jpg

p1030843r.jpg

Mogę Ci tylko życzyć powodzenia i zapewnić o moim gorącym wsparciu dla Twojego kolejnego projektu. Dobrze by było, gdybyś zapoznał się z podobnymi projektami, które były w ostatnim czasie dosyć liczne.

Z mojej strony na początek jedna rada. W warsztacie Corsaira (a dokładnie podczas prac malarskich) dało się zauważyć brak pracy z taśmą zabezpieczającą. Przejście kolorów góra-dół na krawędziach natarcia, oraz malowanie ramy owiewki było nierówne. Polecam zakup taśmy gdyż w pracach nad Łosiem na pewno Ci się ona przyda.

Niech moc będzie z Tobą!

Pozdrawiam

Kornik

Dzięki, jeżeli chodzi o taśmę, to jest ona na liście moich zakupów, tylko zawsze zapominam ją kupić, teraz będę zamawiał płyn do kalek, więc taśmę również, są nawet małe szanse że to będzie mój pierwszy model malowany aerografem, ale to jeszcze wielka niewiadoma

Dzięki za zainteresowanie tematem

Hej!

Miałem Łosia w planach na IV ZKM ale ponieważ konkurs nie ruszył projektu nie zacząłem. Niemniej, zebrałem kilka dodatków, a więc:

blaszka Part S72049, elementy zewnętrzne czyli klapy, chłodnice i kilka innych drobiazgów,

blaszka Part S72050, elementy wewnętrzne czyli bardzo bogate wyposażenie kadłuba,

żywiczne silniki Bristol Pegasus firmy Ardpol + kalki Techmodu.

No i nie zaszkodziłoby mieć "wielkiej" monografii Łosia AJ-Pressu.

Sorry, że się wciąłem z odpowiedzią ale miałem gotową listę dodatków, mam nadzieję, że się nikt nie obrazi

Co do modelu to oczywiście będę podglądał warsztat z zainteresowaniem! Życzę powodzenia!

Pozdrawiam Ipkinss

Model ciężki w klejeniu. Dużo części jest niedopasowanych. W dodatku trzeba uważać na linie podziału blach bo są wypukłe no ale dla chcącego nic trudnego

Ja również kibicuje

Witam

Prace zostały oficjalnie rozpoczęte, podłubałem przy wnętrzu, efekty nie są zadowalające (szczególnie na zdjęciach), na żywo tak tragicznie to nie wygląda, pójdzie dużo szpachli, zaszpachlowałem też ślady po wypychaczach, pozostało tylko wyszlifować, przymierzyłem też na sucho jak będzie pasowało wnętrze...spodziewałem się gorszego efektu, kadłub powinien zamknąć się ładnie, bez jakichś dużych szpar, czas na fotki

p1030845e.jpg

p1030846e.jpg

p1030847n.jpg

p1030848.jpg

p1030850b.jpg

p1030851cm.jpg

p1030852m.jpg

p1030853l.jpg

p1030854w.jpg

p1030855k.jpg

p1030856l.jpg