Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Drogą kupna pozyskałem właśnie model sterowca Zeppelin NT Revella, w skali 1/200.

Polowałem na niego już od ładnych kilku miesięcy, bo z jakiegoś bliżej nieokreślonego powodu, w sklepach internetowych (i zwykłych) pojawia się rzadko i znika szybko.

Fotkę pudła dorzucę później. Na razie zawartość

Części:

DSC_0144.JPG

Szału nie ma, ale przy modelu sterowca trudno mówić o wielu elementach.

Powłoka (składana z 3 części):

DSC_0145.jpg

a tutaj porównanie z F-20 w 1/72 i Hindenburgiem w 1/720:

DSC_0147.jpg

Kalki:

DSC_0143.JPG

Wg moich wiadomości Hindenburg i NT to jedyne dwa obecnie dostępne na rynku modele sterowców. Co ciekawe, Revell postarał się aby oba modele były podobnej wielkości.

Napisano

Próbowałem TO skleić.... nie bardzo mi wyszedł okrągły przekrój z tych trzech kawałków... cięzko było je naraz skleić .... połówki kadłubów można scisnąc...a to się strasznie rozjeżdża.... no i tak koszmarna gondola z dwóch kawałków średnioprzezroczystego plastiku.... w gotowym modelu chyba najbardziej psuje efekt... całe szczęście , ze nie był dla mnie.... tylko dla kogoś komu się podoba ;D

PS. A malowanie białą farbą uwielbia chyba każdy modelarz

Napisano

No trochę sterowców czasami jest do kupienia na Ebayu firm.Glencoe ,Maquette,AMT,bardzo rzadko Hippo

Napisano
no i tak koszmarna gondola z dwóch kawałków średnioprzezroczystego plastiku....

Koszmarna gondola najmniej mnie martwi w planowanych przeróbkach...

kirov01.jpg

Napisano
Czyzby Jurij ??

Eee.. ale o co chodzi?

Sorry, ale w Red Alert nie grywałem. Po prostu podoba mi się sama koncepcja.

I niestety, póki co, musi odleżakować swoje na półce, dopóki nie opanuję techniki odlewania żywic i tworzenia części w technice vacu.