Paranoid Napisano 15 Marca 2011 Share Napisano 15 Marca 2011 Jakiś czas temu dorwałem te dwa okręciki, jak obiecałem wrzucam postęp nad pracami. Drabinki z zestawu Tom's Modelworks do pary Gaci i Ścigaczy w 700 - skminione z allegro. Mam duże pytanie, wash do pokładu z jakiego koloru ? "I-370" czeka tylko na drobne poprawki malarskie, washa, Kaiteny i kalki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 15 Marca 2011 Super Moderator Share Napisano 15 Marca 2011 Ale fajne maleństwa powstają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paranoid Napisano 16 Marca 2011 Autor Share Napisano 16 Marca 2011 Ale fajne maleństwa powstają Taa, szczególnie jak szuka się na dywanie jakiegoś elementu Dzisiaj po raz kolejny podłubałem przy "I-370" , rezultat na zdjęciach. Mógłby się ktoś wypowiedzieć na temat washa, co mam zmienić, co poprawić. Postanowiłem potrenować washa na wcześniejszym "I-47", jak Waszym zdaniem się prezentuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paranoid Napisano 17 Marca 2011 Autor Share Napisano 17 Marca 2011 Kolejny postęp prac tym razem nad "I-68" Zastanawiam się nad umieszczeniem łodzi desantowej w momencie opuszczania ( dźwig za kioskiem ) Coś dziwnie wygląda farba, na lewej burcie, coś muszę robić źle przy malowaniu aerografem, bowiem widać przebarwienia koloru ( Humbrol ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 17 Marca 2011 Super Moderator Share Napisano 17 Marca 2011 Postanowiłem potrenować washa na wcześniejszym "I-47", jak Waszym zdaniem się prezentuje?Trochę zbyt agresywny, choć zdaje sobie sprawę, że przy tej wielkości modelu to ciężko o delikatność - miejscami słabo powycierany a w zakamarkach zalega zbyt obficie. Z czego ten wash? Może spróbuj pościerać go jeszcze pędzelkiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paranoid Napisano 18 Marca 2011 Autor Share Napisano 18 Marca 2011 Postanowiłem potrenować washa na wcześniejszym "I-47", jak Waszym zdaniem się prezentuje?Trochę zbyt agresywny, choć zdaje sobie sprawę, że przy tej wielkości modelu to ciężko o delikatność - miejscami słabo powycierany a w zakamarkach zalega zbyt obficie. Z czego ten wash? Może spróbuj pościerać go jeszcze pędzelkiem... Jak długo oglądam swojego "I-370" tym bardziej się w tym utwierdzam, na usprawiedliwienie podam tylko, że są to moje początki w brudzeniu. Washa robiłem z Czerni kostnej Renesansu i Terpentyny balsamicznej. Rdza to nanoszony pędzlem rdzawy Humbrola rozmazywany patyczkiem do uszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 18 Marca 2011 Super Moderator Share Napisano 18 Marca 2011 Washa robiłem z Czerni kostnej Renesansu i Terpentyny balsamicznej. Rdza to nanoszony pędzlem rdzawy Humbrola Następnym razem spróbuj pobawić się samymi artystycznymi olejami - są na prawde bardzo wdzięcznym środkiem do robienia washa, śladów rdzy etc. Zerknij na moją Mikasę http://modelwork.pl/viewtopic.php?t=11142&postdays=0&postorder=asc&start=375 - to tylko przykład, że artystykami można wiele - wiem - daleko jej do ideału a nawet tutaj na forum znajdziesz wiele przykładów innych Kolegów, co to niesamowite rzeczy potrafią uczynić przy pomocy farb artystycznych - możesz śmiało się na nich wzorować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paranoid Napisano 19 Marca 2011 Autor Share Napisano 19 Marca 2011 Washa robiłem z Czerni kostnej Renesansu i Terpentyny balsamicznej. Rdza to nanoszony pędzlem rdzawy Humbrola Następnym razem spróbuj pobawić się samymi artystycznymi olejami - są na prawde bardzo wdzięcznym środkiem do robienia washa, śladów rdzy etc. Zerknij na moją Mikasę http://modelwork.pl/viewtopic.php?t=11142&postdays=0&postorder=asc&start=375 - to tylko przykład, że artystykami można wiele - wiem - daleko jej do ideału a nawet tutaj na forum znajdziesz wiele przykładów innych Kolegów, co to niesamowite rzeczy potrafią uczynić przy pomocy farb artystycznych - możesz śmiało się na nich wzorować Samymi olejami? Nie będzie to zbyt trudne do przecierania ? Powiem prawdę, że washa robiłem na podstawie tego tematu http://modelwork.pl/viewtopic.php?t=6669 Przeglądam teraz "Mikasę" i powiem Ci tylko, że śliczny ten okręt wyszedł, bez wątpienia Jesteś jednym z niekwestionowanych MISTRZÓW tego działu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 19 Marca 2011 Super Moderator Share Napisano 19 Marca 2011 Samymi olejami? Nie będzie to zbyt trudne do przecierania ? W żadnym wypadku - rozcieńcz je White Spirit-em - bardzo długo nie wysychaja (czasami nawet ok tygodnia albo i dłużej) więc masz sporo czasu na manewrowanie - rozcieranie, zcieranie, dowolnie jak chcesz. Czasu na dopracowanie takiego washa masz ogromną ilość - POLECAM bez wątpienia Jesteś jednym z niekwestionowanych MISTRZÓW tego działu.Dzięki za uznanie ale wiem, że sporo przede mną a i sam uczę się od obecnych tu na forum wielu rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi