Skocz do zawartości

Sopwih Pup RANS 1:32Wingnut Wings

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Z tego co widzę to chyba zbyt grubo farbę położyłeś, widać fakturę skórki pomarańczowej

Napisano
:piwo: Z tego co widzę to chyba zbyt grubo farbę położyłeś, widać fakturę skórki pomarańczowej

Tylko Ci się tak wydaje ,jest OK!

Napisano

No pięknie!

Na sterach efekt żeber to maskowanie i oleje, czy maskowanie i aero?

Efekt przedni i chciałbym to zrobić w Szawrowie na nudnym "białym" malowaniu. Okapotowanie silnika wygląda, oj wygląda

Napisano
No pięknie!

Na sterach efekt żeber to maskowanie i oleje, czy maskowanie i aero?

Efekt przedni i chciałbym to zrobić w Szawrowie na nudnym "białym" malowaniu. Okapotowanie silnika wygląda, oj wygląda

Zrbilem eksperyment : zamaskowałem i prysnąłem Smoke X-19 Tamyia

Napisano

JESZCZE MAŁA PRZYMIARECZKA SILNIKA I OSLONY

P3250099.jpg

P3250098.jpg

A tu tak na marginesie coś co czeka na nowy sezonik i ciepełko (nie lubię latac jak jest zimno )

P1190024.jpg

Napisano

A opony już zmieniłeś?

Z angielską powściągliwością i z małą dozą zazdrości powiem - zupełnie niezła ta osłona

Wielkie dzięki za wyjaśnienie, spróbuję.

Napisano
A opony już zmieniłeś?

Z angielską powściągliwością i z małą dozą zazdrości powiem - zupełnie niezła ta osłona

Wielkie dzięki za wyjaśnienie, spróbuję.

Niestety nie zanim to zrobię to muszę jeszcze wymienić tarcze hamulcowe ,bo już sa jak żylety

Napisano

To juz ostatnie fotki w tym dziale ,resztę prac dokończę w zaciszu domowym bez świateł lampy błyskowej A efekt, myślę że już niebawem w galerii

P3260099.jpg

P3260098.jpg

Napisano

Jeszcze jedno gratisowe zdjęcie , Tym razem ze żmudnej pracy nad naciągami Na szczęście udało mi się kupić żyłkę w kolorze czarnym więc problem barwienia odpad

100_2916.jpg

Napisano

Patrzę na "sznurki" i nie mogę dopatrzeć się sposobu jakim je mocujesz. Widzę oplot wokół zastrzałów, ale nie widzę otworów w dolnym płacie, to znaczy coś tam dostrzegam, ale jak mógłbyś to napisz coś więcej. Karabin maszynowy jest z zestawu, czy to blaszka?

Pozdro Jarek

Napisano
Patrzę na "sznurki" i nie mogę dopatrzeć się sposobu jakim je mocujesz. Widzę oplot wokół zastrzałów, ale nie widzę otworów w dolnym płacie, to znaczy coś tam dostrzegam, ale jak mógłbyś to napisz coś więcej. Karabin maszynowy jest z zestawu, czy to blaszka?

Pozdro Jarek

Karabin z zestawu(model jest już tak dopracowany że dodawanie blaszek czy czegoś w tym rodzaju jest raczej stratą pieniędzy

Co do linek to zastosowałem rożne techniki i rożne grubości żyłek .

Przy zastrzałach są zrobione wypustki ,które jedynie należy przewiercić (a właśnie jeżeli chodzi o wiertla to poszukuję tanich i dobrych wiertel 0,2 -0,3 mm) i tam wykonałem pseudo naciągi.

W miejscach gdzie były wpusty w kadłubie i skrzydle tylko je wkleiłem.

Natomiast od spodu górnego skrzydła wykonałem oczka .Po prostu łatwiej jest wtedy założyć naciągi nie przewiercając płata

Napisano

Nabyłem wiertła 0,3 pakowane po 10 szt za 5 zł

nabyłem takoż 0,5 0,7 w tej samej cenie ;)

Mimo niskiej ceny mnie zadowoliły (ale może mam niskie wymagania )

Napisano
Noooooo kawałeczek to Tarchomin Wawa

Jak będzie bardzo potrzebne jestem gotów pomóc będę tam w niedziele ;)

OK ! dam znac na pw