klondike Napisano 25 Marca 2011 Share Napisano 25 Marca 2011 Z tego co widzę to chyba zbyt grubo farbę położyłeś, widać fakturę skórki pomarańczowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 25 Marca 2011 Autor Share Napisano 25 Marca 2011 Z tego co widzę to chyba zbyt grubo farbę położyłeś, widać fakturę skórki pomarańczowej Tylko Ci się tak wydaje ,jest OK! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 25 Marca 2011 Share Napisano 25 Marca 2011 No pięknie! Na sterach efekt żeber to maskowanie i oleje, czy maskowanie i aero? Efekt przedni i chciałbym to zrobić w Szawrowie na nudnym "białym" malowaniu. Okapotowanie silnika wygląda, oj wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 25 Marca 2011 Autor Share Napisano 25 Marca 2011 No pięknie!Na sterach efekt żeber to maskowanie i oleje, czy maskowanie i aero? Efekt przedni i chciałbym to zrobić w Szawrowie na nudnym "białym" malowaniu. Okapotowanie silnika wygląda, oj wygląda Zrbilem eksperyment : zamaskowałem i prysnąłem Smoke X-19 Tamyia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 25 Marca 2011 Autor Share Napisano 25 Marca 2011 JESZCZE MAŁA PRZYMIARECZKA SILNIKA I OSLONY A tu tak na marginesie coś co czeka na nowy sezonik i ciepełko (nie lubię latac jak jest zimno ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 25 Marca 2011 Share Napisano 25 Marca 2011 A opony już zmieniłeś? Z angielską powściągliwością i z małą dozą zazdrości powiem - zupełnie niezła ta osłona Wielkie dzięki za wyjaśnienie, spróbuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 25 Marca 2011 Autor Share Napisano 25 Marca 2011 A opony już zmieniłeś? Z angielską powściągliwością i z małą dozą zazdrości powiem - zupełnie niezła ta osłona Wielkie dzięki za wyjaśnienie, spróbuję. Niestety nie zanim to zrobię to muszę jeszcze wymienić tarcze hamulcowe ,bo już sa jak żylety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 26 Marca 2011 Autor Share Napisano 26 Marca 2011 To juz ostatnie fotki w tym dziale ,resztę prac dokończę w zaciszu domowym bez świateł lampy błyskowej A efekt, myślę że już niebawem w galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 31 Marca 2011 Autor Share Napisano 31 Marca 2011 Jeszcze jedno gratisowe zdjęcie , Tym razem ze żmudnej pracy nad naciągami Na szczęście udało mi się kupić żyłkę w kolorze czarnym więc problem barwienia odpad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 31 Marca 2011 Share Napisano 31 Marca 2011 Patrzę na "sznurki" i nie mogę dopatrzeć się sposobu jakim je mocujesz. Widzę oplot wokół zastrzałów, ale nie widzę otworów w dolnym płacie, to znaczy coś tam dostrzegam, ale jak mógłbyś to napisz coś więcej. Karabin maszynowy jest z zestawu, czy to blaszka? Pozdro Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 1 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2011 Patrzę na "sznurki" i nie mogę dopatrzeć się sposobu jakim je mocujesz. Widzę oplot wokół zastrzałów, ale nie widzę otworów w dolnym płacie, to znaczy coś tam dostrzegam, ale jak mógłbyś to napisz coś więcej. Karabin maszynowy jest z zestawu, czy to blaszka?Pozdro Jarek Karabin z zestawu(model jest już tak dopracowany że dodawanie blaszek czy czegoś w tym rodzaju jest raczej stratą pieniędzy Co do linek to zastosowałem rożne techniki i rożne grubości żyłek . Przy zastrzałach są zrobione wypustki ,które jedynie należy przewiercić (a właśnie jeżeli chodzi o wiertla to poszukuję tanich i dobrych wiertel 0,2 -0,3 mm) i tam wykonałem pseudo naciągi. W miejscach gdzie były wpusty w kadłubie i skrzydle tylko je wkleiłem. Natomiast od spodu górnego skrzydła wykonałem oczka .Po prostu łatwiej jest wtedy założyć naciągi nie przewiercając płata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prosiaczek.pl Napisano 1 Kwietnia 2011 Share Napisano 1 Kwietnia 2011 Nabyłem wiertła 0,3 pakowane po 10 szt za 5 zł nabyłem takoż 0,5 0,7 w tej samej cenie ;) Mimo niskiej ceny mnie zadowoliły (ale może mam niskie wymagania ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prosiaczek.pl Napisano 1 Kwietnia 2011 Share Napisano 1 Kwietnia 2011 RH marywilska 44 wejście 26 hala H Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 1 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2011 RH marywilska 44 wejście 26 hala H Nic mi to nie daje bo tochyba daleko od Krakowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prosiaczek.pl Napisano 1 Kwietnia 2011 Share Napisano 1 Kwietnia 2011 Noooooo kawałeczek to Tarchomin Wawa Jak będzie bardzo potrzebne jestem gotów pomóc będę tam w niedziele ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 2 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2011 Noooooo kawałeczek to Tarchomin Wawa Jak będzie bardzo potrzebne jestem gotów pomóc będę tam w niedziele ;) OK ! dam znac na pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi