Kuba93 Napisano 20 Marca 2011 Share Napisano 20 Marca 2011 Witam! Na początku opiszę założenia mojego projektu. Więc, zamierzam zbudować pewnie wszystkim znany model Airbusa z Revella (First flight). Ma on być w trakcie wykonywania podejścia do lądowania - wypuszczone podwozie, klapy. Myślałem wcześniej żeby zrobić go jak już dotyka ziemi i ma wysunięte hamulce aerodynamiczne, ale bez przesady, wole nie przeceniać swoich możliwości. Ten projekt i tak jest sporym wyzwaniem i postaram się go wykonać bez żadnych odchyleń od początkowej myśli. Malowany będzie sprayem, myślę że podołam. W kabinie pilotów szyba, nie kalkomania no i chyba na razie tyle. Jak zacznę pracę to sukcesywnie będę temat aktualizował. Wrzucam fotkę, nie chce mi się robić na szybkości więc daję z 3 maleństwami, którym to cyknąłem zdjęcie zaraz po zakupie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szarymouse Napisano 20 Marca 2011 Share Napisano 20 Marca 2011 wszystko w innej skali dziwne potem to wygląda obok siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba93 Napisano 20 Marca 2011 Autor Share Napisano 20 Marca 2011 Zacząłem dumać nad tym jak będą pracować skrzydła. Zrobiłem schemat i niech ktoś mi powie czy dobrze myślę. Na filmach widzę, że klapa nie wygląda w ten sposób. Ciężko mi to wytłumaczyć po prostu zobaczcie. Co do modeli - te dwa malutkie poszły na sprzedaż, a na 1:72 jest osobna półka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostry78b Napisano 1 Lipca 2011 Share Napisano 1 Lipca 2011 Cześć. Jak idą ci prace nad Airbus-em. Ciekaw jestem efektu końcowego tych klap, bo tez bym chciał coś takiego wykonać, ale w Boeing-u 747-400 1:144 Revell. Może będziesz miał dla mnie jakieś rady. Wrzuci kilka zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mare_K Napisano 4 Lipca 2011 Share Napisano 4 Lipca 2011 Nie maluj markerem po modelu. Barwnik z markerów jest na tyle agresywny, że potrafi przenikać nawet warstwy farby i lakieru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba93 Napisano 9 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2012 Daaawno mnie nie było. Szczerze mówiąc w projekcie wiele się nie ruszyło. Jest zrobione jedno skrzydło i to jeszcze do poprawek. Szczerze mówiąc w realu wygląda to równiej... wiem, że elementy są za grube. Generalnie cały mechanizm powinien raczej wyglądać inaczej. Jak zaczynałem to jakoś ciężko było mi znaleźć konkretne zdjęcia, więc założyłem, że zrobię trochę po swojemu. No nic następnym razem będzie pewnie lepiej. Jeszcze przypomnę, że samolot będzie w fazie przyziemiania, dlatego skrzydło wygląda tak a nie inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ari Napisano 9 Stycznia 2012 Share Napisano 9 Stycznia 2012 Chyba trochę przesadziłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 13 Stycznia 2012 Super Moderator Share Napisano 13 Stycznia 2012 Oj, obawiam się, że niewiele wyjdzie z tego projektu - za dużo chęci, za mało wiedzy Choć życzę jak najlepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi