Kuglaty Napisano 10 Kwietnia 2011 Share Napisano 10 Kwietnia 2011 Kolejny szybowiec w galerii i kolejna odsłona Szybowców Polskich. Tym razem tytułowa mucha. Malowanie trochę SF, trochę prawdziwe. Sugerowałem się tym oryginałem http://szybowce.fotoedytor.com/galeria/displayimage.php?album=41&pos=5 . Jednak na moim latadełku są inne numery.... Pewnie jeszcze wezmę go na poprawki owiewki i ogona. Na zdjęciach bardziej razi po oczach niż na żywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafalik Napisano 10 Kwietnia 2011 Share Napisano 10 Kwietnia 2011 Jak miło, że w Jedliczu ktoś klei modele Muszka ciekawa, choć szkoda, że nie zrobiłeś jej w "standardowym" malowaniu. Czas skleić swoją Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Kwietnia 2011 Share Napisano 10 Kwietnia 2011 Fajne są te szybowce, ale te zestawy pozostawiają wiele do życzenia. Zrobili by coś 4 razy droższego, a lepszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Giulio Niewiadomski Napisano 10 Kwietnia 2011 Share Napisano 10 Kwietnia 2011 Wygląda cudownie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szarymouse Napisano 10 Kwietnia 2011 Share Napisano 10 Kwietnia 2011 ile czasu robiony? obstawiam 4 godziny no i in-boxa byś zrobił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuglaty Napisano 10 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2011 Jak miło, że w Jedliczu ktoś klei modele Muszka ciekawa, choć szkoda, że nie zrobiłeś jej w "standardowym" malowaniu. Czas skleić swoją Jaki ten świat mały... Byłeś może na wystawie w Strzyżowie lub konkursie w Sanoku? Z muszką to jest tak. kupiłem pomarańczową farbę i musiałem ją jakoś wykorzystać , a n apoważnie rozpatruję jeszcze zakup kilku szybowców, więc być może bedzie jeszcze jedna mucha w standardowym malowaniu. Fajne są te szybowce, ale te zestawy pozostawiają wiele do życzenia.Zrobili by coś 4 razy droższego, a lepszego. Zgadzam się z Tobą w 100% Jednak nawet na tak stare i leciwe formy, spasowanie jest całkiem niezłe... pomijając już fakt, że model skłąda się aż z 10 części z czego 2 to podstawka Wygląda cudownie Dzięki ;) ile czasu robiony? obstawiam 4 godziny no i in-boxa byś zrobił Ten szybowiec zjadł mi trochę więcej zdrowia niż Sęp... dwie kąpiele w zmywaczu wamodu :( wszystko przez holerne taśmy Tamiya... odrywały się razem z farbą. Pierwszy raz mi się takie coś przydarzyło. Zatem nie licząc kąpieli wamodowych zeszło mi przy nim 1,5 h Z tym in-boxem dałeś czadu hahaha Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Kwietnia 2011 Share Napisano 10 Kwietnia 2011 Skusiłbym się na niego, ale tam mało co detali. Sama bryła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szarymouse Napisano 10 Kwietnia 2011 Share Napisano 10 Kwietnia 2011 warsztat też byłby dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Observer Napisano 11 Kwietnia 2011 Share Napisano 11 Kwietnia 2011 Skusiłbym się na niego, ale tam mało co detali. Sama bryła. Niestety z tymi modelami jest tak, że jak chcemy mieć detal, to trzeba go dorobić samemu do tej zestawowej bryły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuglaty Napisano 16 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2011 Skusiłbym się na niego, ale tam mało co detali. Sama bryła. Niestety z tymi modelami jest tak, że jak chcemy mieć detal, to trzeba go dorobić samemu do tej zestawowej bryły. Zgadzam się w 100% niestety aby model wyglądał w miarę podobnie do oryginału w 1:1 trzeba dorobić do niego sporo części we własnym zakresie. Zwłaszcz, że nikt nie produkuje zestawów waloryzacyjnych do tych szybowców... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi