slawek632 Napisano 12 Kwietnia 2007 Share Napisano 12 Kwietnia 2007 polecam ten zestaw przyjemny w skladaniu kolejny bardzo dobry produkt DRAGONA. Od siebie dodalem uchwyty na narzedzia kilka przewodow ogolnie kilka drobiazgow reszta byla w pudelku.A tak to wszystko wyglada po zlozeniu w calosc mam nadzieje ze zachecilem was do zrobienia tego modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 13 Kwietnia 2007 Share Napisano 13 Kwietnia 2007 Nio Sławek dla mnie bomba Powiedz jak robiłeś obicia i otarcia z farby Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzer_lehr Napisano 13 Kwietnia 2007 Share Napisano 13 Kwietnia 2007 Bardzo ładny model i fajnie zrobiony. Jeśli chodzi o sam zestaw, to ponoć jeszcze lepszy jest FLAK 18 z AFV. Ja mam z Tamijki, ale jeszcze nie zrobioną...może kiedyś jak się za nią wezmę to się pochwalę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawek632 Napisano 14 Kwietnia 2007 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2007 obicia i otarcia farby robie farbami akrylowymi mieszajac czarna z brazowoczerwona i nanosze na model malym pedzelkiem na koniec niektore przecieram zwyklym olowkiem jak kazda metoda i ta wymaga troche treningu zeby osiagnac zadawalajacy efekt przynajmniej tak jest w moim przypadku tez slyszalem o modelu z AFV niestety nie widzialem go w realu za to TAMIJY kiedys popelnilem i to calkiem inna bajka wiadomo zestaw powstal wiele lat wczesniej i brakuje mu finezji ale od czego nasza pomyslowosc(szczegolnie ze jest dosyc duzo materialow i zdjec w necie) zycze powodzenia i czekam na twoja 88mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzer_lehr Napisano 14 Kwietnia 2007 Share Napisano 14 Kwietnia 2007 A dzięki, dzięki. Już niebawem się za nią zabiorę. Jak stwierdzę, że Tamijka jest bardzo nędzna to pokuszę się o zakup Dragona...ale narazie muszę dokończyć Tygrysa I (z Italerki, bardzo fajny model) i M-18 Hellcat (z Academi). Jak to zrobię to biorę się za Flaka 36/37. A tak na marginesie to mam słabość do Tamijki i Italerki, bo robią...robili świetne modele, może już dosyć stare, ale jak to mówię STARA MIŁOŚĆ NIE RDZEWIEJE, tak więc je dłubię, a że trochę ich nazbierałem to muszę je zrobić. Pozdrawiam Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawek632 Napisano 14 Kwietnia 2007 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2007 podzielam twoje zdanie szkoda tylko ze tamia teraz zajeta glownie 48 ale trumpek zajmuje jej miejsce tygrysek to ladny kotek tylko wymaga duzo pracy powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzer_lehr Napisano 14 Kwietnia 2007 Share Napisano 14 Kwietnia 2007 A dzięki za "kotka" , już prawie ukończony...nawet napewno, tylko walczę z chłopakami. Załogę połączyłem z zestawu Dragona "TIGER ACES - Normandy'44" i dwóch z żywicy. Oczywiście nie zrobiłem wozu M.Wittmana, tylko wóz z dyw. Grossdeutschland, z czasu gdy operowali w Prusach Wschodnich i w Kurlandii. Jeżeli macie jakieś fajne schematy malowania załogi (plansze w kolorze i dokładny schemat łatek) to byłbym wdzięczny za jakieś linki. Możliwe, że później podrzucę jakieś zdjątka mojego kota...malowanego z pędzla, bo odwidział mi się aero. Stwierdziłem, że jak maluję areo, to trochę zapomiałem technik pędzala. Ale to sam zaprezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Kwietnia 2007 Share Napisano 16 Kwietnia 2007 Cześć . model bardzo ladny. Mozesz mi powiedzieć jaki jest kolor bazowy tej 88. Czy to fotki tak zmieniają czy ten Oliv jest taki bardzo ciemny?. To Niemcy uzywali takich farb ?. Byłbym wdzięczny za odpowiedż (podpowiedż).Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 16 Kwietnia 2007 Share Napisano 16 Kwietnia 2007 Sorry, ze nie w temacie. Ryjek - nadal oczekuje odpowiedzi na moja PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawek632 Napisano 17 Kwietnia 2007 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2007 kolor bazowy to sandgelb RLM79 farba akrylowa MODEL MASTER 4789 kolor na fotografi jest ciemniejszy niz w rzeczywistosci. Prywatnie mysle ze barwy okresu wojny to bardzo umowny temat. Nawet jezeli trafimy idealnie z doborem kolorow to raczej trudno odpowiedziec jak zachowywaly sie kolory na poszczegolnych egzemplarzach sprzetu w tak skrajnych i tak roznych warunkach. Dla tego zawsze bedzie to nasza wlasna interpretacja. Przynajmniej ja tak to postrzegam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzer_lehr Napisano 17 Kwietnia 2007 Share Napisano 17 Kwietnia 2007 (edytowane) Dokładnie, co do kolorów sprzętu, to można robić różne rzeczy. Generalnie warto poruszać się w okolicach podstawowych kolorów (ale nie koniecznie tych właściwych i ogólnie przyjętych), ale w granicach zdrowego rozsądku. Ja generalnie staram się zawsze odrobinę odbiec od dedykowanego koloru np. w zestawie, który robię i szukam podobnego. Czasami warto poeksperymentować, bo często wychodzi naprawdę dobrze, zwłaszcza gdy chcemy zrobić coś co jest właśnie na "froncie", a nie w koszarach. Edytowane 18 Kwietnia 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawek632 Napisano 18 Kwietnia 2007 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2007 zgadzam sie w 100% nie mozna przekraczac pewnych granic ale i tak w tych granicach jest bardzo duzo miejsca na wlasna interpretacje i z tego nalezy korzystac bo w ten sposob wielu z nas osiaga bardzo fajne i ciekawe efekty w malowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Kwietnia 2007 Share Napisano 18 Kwietnia 2007 W sumie to prawda . W końcu to jest hobby i przyjemność a nie egzaminy z poprawnośći topowej . Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi