olej Napisano 14 Kwietnia 2007 Share Napisano 14 Kwietnia 2007 Siemka, jak malować małego zołnierza w skali 1:72 strasznie to małe.Cięzko mi np. pomalować ładownice w innym kolorze. :( Dajcie jakąś technike tak malować takich knypli Podajcie mi link z gdzie są odcienie Farb MM i humbrol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solbus Napisano 14 Kwietnia 2007 Share Napisano 14 Kwietnia 2007 Witaj! Aerograf, taśma maskująca i do roboty. A tu tabela farb HML: http://jbelena.en.eresmas.com/images/pinturas/cartas/carta_humbrol.jpg a tu MM: http://ipmsstockholm.org/images/colormap_modelmaster.jpg Pozdrawiam/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolvi Napisano 14 Kwietnia 2007 Share Napisano 14 Kwietnia 2007 pędzel 00 i 0, maskol i farby Najpierw 00 + maskolem tam gdzie są ładownice, buty, twarz i inne nie mundurowe rzeczy, potem malujemy mundur i zdejmujemy maskol jak wyschnie, nakładamy maskol na mundur i malujemy 00 resztę dupereli. zdejmujemy maskol. Potem jak w 35 lub 48 suchym pędzlem robimy tylko jedno przetarcie kolorem słabszym lub mocniejszym i na końcu lekki wash i gotowe. Tylko jeszcze 48 można zrobić porządne oczy, więc nie poć się nad tym. Na twarzy zrób wash kolorem ciemnej skóry ( ja robiłem to brązowym) i masz ładną twarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olej Napisano 14 Kwietnia 2007 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2007 wolvi- gdzie taki maskol można dostać? i Co to za pędzel 0, 00- pierwszy raz słysze Masz może strone gdzie jest pokazany etap malowania(krok po korku) i na czym polega wash? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 14 Kwietnia 2007 Share Napisano 14 Kwietnia 2007 Opcja szukaja jest wielka WASH : viewtopic.php?t=1315 Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 14 Kwietnia 2007 Share Napisano 14 Kwietnia 2007 A jeśli chodzi o 0 i 00 to grubości pędzelków (w każdym sklepie modelarskim i plastycznym będą wiedzieli o co chodzi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi