Jump to content

Tiger I - Dragon 1/35

Rad
 Share

Recommended Posts

Witam

Jakiś czas temu na forum zadałem pytanie dotyczące Tygrysa a mianowicie pojazdu na którym woził się niejaki Will Fey w czasie walk w Normandii.

Tygrys nosi numer 134 i należał do 102 batalionu. Model to stary dobry dragon sklejało mi się go w miarę dobrze popełniłem niestety jeden babol związany z łączeniem górnej płyty z tylnym pancerzem za późno zorientowałem się że powstał tam schodek którego być nie powinno

Model sklejony prosto z pudła chciałem kupić fruile ale zobaczyłem cenę zniechęciłem się Dobra koniec gadania fotki

8d820bb6302de644gen.jpg

f1d84870e74855fdgen.jpg

31e50ae17c5a02d3gen.jpg

a4be532e384d6daagen.jpg

a82695b5af282b99gen.jpg

Teraz krytyka mile widziana

Pozdrawiam

Model piękny Tylko te osłony na linach są żółte.... (moim zdaniem psują efekt) tylna płyta pancerna jest niestety źle przyklejona, ale pomalowałeś go bardzo ładnie i schludnie, sprawia wrażenie ( przynajmniej u mnie) że czegoś mu brakuje , gdybym był nauczycielem dał bym 5/6

jeżeli chodzi o tą tylną płytę od razu wiedziałem że coś jest nie tak nie umiałem za bardzo już tego poprawić też odnoszę te wrażenie wszystko ok ale czegoś brakuje :P

Przesycony kolorami mogles zrobic mocniejszy filtr akrylowy a tak poza tym bardzo dobry model w kolekcji bedzie sie swietnie prezentowac.

jeżeli chodzi o kurzenie pigmentami - boję się trochę :/ robiłem to już na próbę i nie bardzo wychodzi jest jakoś tak nienaturalnie a do tego nie wiem jak sie za to zabrać, kolory kolory.. to zdjęcie lepiej oddaje prawdziwe barwy pojazdu

89f78c559f89c7fegen.jpg

Fotograf ze mnie marny,kolory są dość ciemne i stonowane tylko na fotkach jakoś dziwnie wychodzą

Calkiem ladny, dobra robota, oceniam tak na 7/10 ; ) Gdyby jeszcze te kolory byly bardziej stonowane, zolte koncowki lin to az sie swiecą :P

z uwag merytorycznych...

- mocno przesadziles z okopceniem lufy ; )

- wnetrze wlazow najprawdopodoniej w kolorze bazowym.

- zaczepy z tyłu na dole powinny isc dół.