Skocz do zawartości

Schwimmwagen 1/35 Italeri

Marcin93

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Schwimmwagen-a ukończyłem w roku 2010, ale teraz dopiero udało mi się zrobić jakieś przyzwoite zdjęcia. Model jest słaby, stara Italerka nie powala, ale da się z niego coś tam wyskrobać. Najgłupszy wymysł producenta to wanna z dwóch połówek, poza tym wanna z górą średnio pasuje, trzeba użyć trochę szpachli. Dużo przy nim nie dodałem, miał być raczej model dla relaksu, poprawiłem dach, ten z zestawu nie nadawał się do niczego i dodałem łańcuch. Z kół trochę zeszła farba, ale to tylko dla tego, że przejechałem nim po półce trochę Wiem, że nie jest to jakaś rewelacja, ale jak już pisałem miał być to model dla relaksu Jak coś śmiało pytać, miłego oglądania.

19015225.jpg

p4220909.jpg

p4220910.jpg

p4220907.jpg

p4220921.jpg

p4220917.jpg

p4220920.jpg

I taki mały bajer, ruchoma śruba, w sensie opuszczana góra-dół

p4220914.jpg

p4220912.jpg

I dół :

p4220922.jpg

Pozdrawiam Marcin.

• 6 months later...

italerka sie troche nie postarała gdyż oparcia siedzeń(2 wersje)byly albo kwadratowe i w 100 procentach zetkniete z ta jak to powiedziałem rurką lub ala trojkątne jak tu ale byly rowniez polączone z ta rurka . http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://boungler.eu/arch/Transport/img/schwimmwagen.jpg&imgrefurl=http://boungler.eu/arch/Transport/Jaki_samochod.htm&h=442&w=800&sz=59&tbnid=OtZPqTttE6VctM:&tbnh=69&tbnw=124&prev=/searc

Schwimm italerki do czasu kiedy to pojawił się produkt tamiowski vw166 pod koniec lat 90tych,był nawet niezły.Ale uważam,że cena italerki niewiele jest mniejsza od naprawdę świetnego produktu tamiyjowskiego .Aby wykonać dość poprawnie italerowskiego schwimma to trza dodać jednak blaszki.Pamiętam jak sam produkowałem się nad tym modelem...

Nie podobają mi się mazania tym błotem. Zrobiłbym łosza, wycieniował ten modelik. I bardzo źle wygląda ta pęknięta rurka od dachu ( czy jak to się zwie).

Tak jak mówiłem model składany ładny kawałek czasu temu i był on robiony bardziej dla relaksu, wiem, że wiele można by poprawić, ale mam swoją zasadę, że skończonych modeli nie poprawiam Lubie zerknąć na model który składałem kiedyś i porównać go z moimi nowymi wytworami Dziękuje wszystkim za uwagi i komentarze