blitzaaa Napisano 28 Kwietnia 2011 Napisano 28 Kwietnia 2011 Witam tak jak w temacie. Zabieram się za beczkę z Airfix/heller . Jak opanuję wrzucanie fot, to pokaże dokładnie zestaw i będę miał pierwszy warsztat na forum. Na razie jednak potrzebuję pomocy, bo mam sporo pytań, a wiem, ze na forum nie brakuje specjalistów od trzech koron. Mianowicie trasując nowe linie zauważyłem, że te z planów Aero chyba coś przekłamują. Może ktoś ma plany tego sprzęta w wersji S-29C, albo J29F, bo skrzydła były takie same. Z góry dziękuję za jakąś pomoc. Pozdrawiam Cytuj
SAAB Napisano 3 Maja 2011 Napisano 3 Maja 2011 Witam Mam publikacje Karlstroma i trochę Newsletter'ów Swedish SIG IPMS-UK Model Heller to najpiękniejsza beczka . Z poważaniem Tomasz Bilkiewicz Cytuj
blitzaaa Napisano 14 Czerwca 2011 Autor Napisano 14 Czerwca 2011 Dawno się nie odzywałem, bo i na ulubione hobby nie było czasu. Ale gdy wreszcie się zabrałem, to utknąłem dosyć szybko. I mam pytanie: Jak powinno być ponitowane skrzydło? Bo w planach z Magazyn lotniczy Aero 1/2006 proponują piękną kratkę nitów Ale chyba zdecydowanie za gęstą. A że już w dwóch przypadkach się pomylili - brak osłony popychacza na usterzeniu poziomym i przeciągnięte nitowanie na klapy i lotki wspomnianych skrzydeł to im nie ufam za grosz. Może ktoś ma jakiś rysunek jak to nitowanie powinno wyglądać? Pozdrawiam serdecznie Edit: Wstawiłem prawidłowe zdjęcie - Nexus Cytuj
Nexus Napisano 27 Października 2012 Napisano 27 Października 2012 Ostatnie dwa posty usunąłem. Do testowania możesz użyć wątku specjalnie przeznaczonego na ten cel -> http://modelwork.pl/viewforum.php?f=93 Cytuj
SAAB Napisano 28 Października 2012 Napisano 28 Października 2012 Tylko net, zdjęcia detali z 3 metrów no 5 ale jak coś znajdziesz chętnie pooglądam. Wiosna/lato myślę o wypadzie do Malmen do muzeum grupą z Gdyni , zawsze taniej. Pozdrawiam TB Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi