blitzaaa Napisano 28 Kwietnia 2011 Share Napisano 28 Kwietnia 2011 Witam tak jak w temacie. Zabieram się za beczkę z Airfix/heller . Jak opanuję wrzucanie fot, to pokaże dokładnie zestaw i będę miał pierwszy warsztat na forum. Na razie jednak potrzebuję pomocy, bo mam sporo pytań, a wiem, ze na forum nie brakuje specjalistów od trzech koron. Mianowicie trasując nowe linie zauważyłem, że te z planów Aero chyba coś przekłamują. Może ktoś ma plany tego sprzęta w wersji S-29C, albo J29F, bo skrzydła były takie same. Z góry dziękuję za jakąś pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAAB Napisano 3 Maja 2011 Share Napisano 3 Maja 2011 Witam Mam publikacje Karlstroma i trochę Newsletter'ów Swedish SIG IPMS-UK Model Heller to najpiękniejsza beczka . Z poważaniem Tomasz Bilkiewicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blitzaaa Napisano 14 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2011 Dawno się nie odzywałem, bo i na ulubione hobby nie było czasu. Ale gdy wreszcie się zabrałem, to utknąłem dosyć szybko. I mam pytanie: Jak powinno być ponitowane skrzydło? Bo w planach z Magazyn lotniczy Aero 1/2006 proponują piękną kratkę nitów Ale chyba zdecydowanie za gęstą. A że już w dwóch przypadkach się pomylili - brak osłony popychacza na usterzeniu poziomym i przeciągnięte nitowanie na klapy i lotki wspomnianych skrzydeł to im nie ufam za grosz. Może ktoś ma jakiś rysunek jak to nitowanie powinno wyglądać? Pozdrawiam serdecznie Edit: Wstawiłem prawidłowe zdjęcie - Nexus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 27 Października 2012 Share Napisano 27 Października 2012 Ostatnie dwa posty usunąłem. Do testowania możesz użyć wątku specjalnie przeznaczonego na ten cel -> http://modelwork.pl/viewforum.php?f=93 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blitzaaa Napisano 27 Października 2012 Autor Share Napisano 27 Października 2012 dzięki:-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAAB Napisano 28 Października 2012 Share Napisano 28 Października 2012 Tylko net, zdjęcia detali z 3 metrów no 5 ale jak coś znajdziesz chętnie pooglądam. Wiosna/lato myślę o wypadzie do Malmen do muzeum grupą z Gdyni , zawsze taniej. Pozdrawiam TB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi