WilkU Posted April 30, 2011 Share Posted April 30, 2011 Mam takie pytanie, jak można zrobić widoczne linie podziału blach w AH-64D longbow 1/48 są bardzo wąskie i nie mam żadnego pomysłu. Może wy wiecie jak? Dzięki z góry. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucas HS Posted April 30, 2011 Share Posted April 30, 2011 A po co? Żeby wyglądał jak zabawka, czy model kartonowy? Porównaj zdjęcia prawdziwego obiektu i modelu i sprawdź czy oby na pewno poszerzanie linii podziałowych jest konieczne ;-) Wielu producentów robi linie podziałowe za grube, a modelarze jeszcze pogłębiają ten efekt washami. No a jeśli faktycznie chcesz, to albo kup rylec/nóż do plexi firmy OLFA, szczerze go polecam, w moim wątku o B-2 trochę go opisałem, albo zapuść washa. O Washu poczytasz sobie w tajnikach modelarstwa na naszym forum. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts