ireksir Napisano 6 Maja 2011 Share Napisano 6 Maja 2011 Dwa okręty Marynarki Wojennej Federacji Rosyjskiej Zyb i Giejzer zawiną do Szczecina. Wizyta związana jest z 66. rocznicą zwycięstwa nad faszyzmem – poinformował PAP w piątek Jerzy Raducha ze szczecińskiego magistratu. Okręty przypłyną w sobotę. Na torze wodnym, na stacji pilotów Szczecin zostaną przywitane przez władze miasta zgodnie z ceremoniałem morski: hymnem i salutem branderowym. Do Wałów Chrobrego w centrum miasta mają przybić ok. 12.30. Obie jednostki to 60- metrowe kutry rakietowe. Przypłynie na nich łącznie 90-ciu oficerów i marynarzy. W sobotę do Szczecina przypłynie również okręt polskiej Marynarki Wojennej RP ORP Toruń. Okręty będzie można zwiedzać od niedzieli do wtorku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robo Napisano 6 Maja 2011 Share Napisano 6 Maja 2011 ....ajajaj bym musiał sie przeprowadzic :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 7 Maja 2011 Share Napisano 7 Maja 2011 ireksir, a ja tradycyjnie po proszę o foty, po wizycie. Co prawda nieco w TV pokazywali, ale ostatnia relacja fajnie Ci wyszła. Poproszę o nowe foty ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ireksir Napisano 30 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2011 Podjadę i coś niecoś pstryknę, ale ludzie jaki to jest parch ten cały okręt podwodny... wpuszczają po 9 osób bo w środku miejsca nie ma nawet na puszczenie bąka. Stępka położona w 66 roku a toto jeszcze pływa... Trzeba mieć OOOOOOOLBRZYMIE cochones by się tym zanurzać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomuel Napisano 7 Lipca 2011 Share Napisano 7 Lipca 2011 @ireksir, czy coś pstryknąłeś??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ireksir Napisano 7 Lipca 2011 Autor Share Napisano 7 Lipca 2011 Światło było nieciekawe bo trochę w robocie się zasiedziałem, ale jakiś tam pogląd na relikty "Bolszojej Techniki" będą koledzy mieli :-) Mam nadzieję że się przydadzą. AHOJ !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 7 Lipca 2011 Share Napisano 7 Lipca 2011 Miodzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 11 Lipca 2011 Share Napisano 11 Lipca 2011 Miodzio Merytorycznie nic nie wniosę, ale zgadzam się z przedmówcą ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi