ireksir Napisano 6 Maja 2011 Napisano 6 Maja 2011 Dwa okręty Marynarki Wojennej Federacji Rosyjskiej Zyb i Giejzer zawiną do Szczecina. Wizyta związana jest z 66. rocznicą zwycięstwa nad faszyzmem – poinformował PAP w piątek Jerzy Raducha ze szczecińskiego magistratu. Okręty przypłyną w sobotę. Na torze wodnym, na stacji pilotów Szczecin zostaną przywitane przez władze miasta zgodnie z ceremoniałem morski: hymnem i salutem branderowym. Do Wałów Chrobrego w centrum miasta mają przybić ok. 12.30. Obie jednostki to 60- metrowe kutry rakietowe. Przypłynie na nich łącznie 90-ciu oficerów i marynarzy. W sobotę do Szczecina przypłynie również okręt polskiej Marynarki Wojennej RP ORP Toruń. Okręty będzie można zwiedzać od niedzieli do wtorku. Cytuj
Wallace Napisano 7 Maja 2011 Napisano 7 Maja 2011 ireksir, a ja tradycyjnie po proszę o foty, po wizycie. Co prawda nieco w TV pokazywali, ale ostatnia relacja fajnie Ci wyszła. Poproszę o nowe foty ... Cytuj
ireksir Napisano 30 Czerwca 2011 Autor Napisano 30 Czerwca 2011 Podjadę i coś niecoś pstryknę, ale ludzie jaki to jest parch ten cały okręt podwodny... wpuszczają po 9 osób bo w środku miejsca nie ma nawet na puszczenie bąka. Stępka położona w 66 roku a toto jeszcze pływa... Trzeba mieć OOOOOOOLBRZYMIE cochones by się tym zanurzać... Cytuj
ireksir Napisano 7 Lipca 2011 Autor Napisano 7 Lipca 2011 Światło było nieciekawe bo trochę w robocie się zasiedziałem, ale jakiś tam pogląd na relikty "Bolszojej Techniki" będą koledzy mieli :-) Mam nadzieję że się przydadzą. AHOJ !!! Cytuj
Wallace Napisano 11 Lipca 2011 Napisano 11 Lipca 2011 Miodzio Merytorycznie nic nie wniosę, ale zgadzam się z przedmówcą ... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi