bociek Napisano 10 Maja 2011 Share Napisano 10 Maja 2011 Witam. Zakupiłem model Zetora 12045 firmy IGRA, mam zamiar dokonać konwersjii tego pojazdu na polskiego URSUS-a 1204. Nie znam się jednak na malowaniu, a dokładniej nie wiem jakiego rodzaju farb użyć, bo ani to pancerz czołgu, ani karoseria samochodu, jakie farby będą najlepsze? Matowe, błyszczące czy jeszcze inne nadają się do metalu? Uprzedzam ,że farbę nakładał będę za pomocą pędzelka. W instrukcji modelu zalecają farby Humbrol, przejrzałem ofertę firmy i znalazłem tam kolory pasujące do modelu. Efekt jaki chciałbym uzyskać prezentuje na poniższych zdjęciach: Przykład 1 Przykład 2 - tutaj chciałbym się dowiedzieć dokładnie, jaka farba do felg? Z góry dziękuje za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilex7 Napisano 11 Maja 2011 Share Napisano 11 Maja 2011 Bardzo fajny temat Farbki na karoserię powinny być błyszczące. Jeżeli będziesz malował pędzlem to łatwiejsze są farbki olejne np. Hymbrol lub Revell. Jeżeli chcesz karoserię tego traktora (tę czerwoną) pomalować na żółto na musisz najpierw użyć białego podkładu. Farbki błyszczące, a do tego żółte lub czerwone dość słabo kryją i samą żółtą farbką ciężko Ci będzie zamalować czerwony plastik. Kolor felg na drugim obrazku to chyba "srebrzanka". Tu też możesz użyć farbki Humbrola lub Revella Silver. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bociek Napisano 12 Maja 2011 Autor Share Napisano 12 Maja 2011 Dziękuję za odpowiedź. Bardzo mi twój post pomógł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi