Karyon Napisano 11 Maja 2011 Share Napisano 11 Maja 2011 Witam, Czy ktoś z Was używał może podkładów w spray'u firmy Citadel? Szczególnie zależy mi na opinii o kolorze skull white. Wiem, że to podkład głównie pod figurki, ale czy można go stosować pod inne modele? Bo trzeba przyznać, że stosunek ilości do ceny jest bardzo dobry w porównaniu do podkładów Tamiya czy Gunze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 11 Maja 2011 Share Napisano 11 Maja 2011 Chaos Black - wyśmienity podkład i często używam Skull White - użyłem raz i nie byłem zadowolony, w przeciwieństwie do czarnego dał mi mocno chropowatą powierzchnię a biel jest złamana szarym, do figurek może i dobry do innych rzeczy mi nie pasuje, jako biały podkład wolę sięgnąć po Mr. Base White z Gunze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 11 Maja 2011 Share Napisano 11 Maja 2011 Chaos Black - wyśmienity podkład i często używam Ja bym dodał genialny podkład, obowiązkowy dla każdego modelarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karyon Napisano 11 Maja 2011 Autor Share Napisano 11 Maja 2011 Dzięki wielkie za odpowiedź. Czyli lepiej nie używać tego skull white, tylko kupić z Gunze/Tamiya, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 11 Maja 2011 Share Napisano 11 Maja 2011 Ja użyłem skull white i był wyśmienity o tu zobacz 6sty i przedostatni post: viewtopic.php?t=18746&postdays=0&postorder=asc&start=60 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 11 Maja 2011 Share Napisano 11 Maja 2011 Co prawda nie miałem okazji użyć białego podkładu, więc się nie wypowiem, ale za to z całego serca mogę polecić Chaos Black. Sam go używam i nigdy nie miałem z nim problemów. No może oprócz tego, że słabo trzyma się blaszek, niezbyt przyjemnie pachnie i dość mocno pyli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi