Piter Napisano 15 Maja 2011 Share Napisano 15 Maja 2011 Robiąc ostatnio wraz z ojcem porządki w archiwach zdjęciowych odkopaliśmy całe sterty archiwalnych fotek z różnych wystaw, muzeów i tego typu miejsc gdzie można było oglądać dosyć ciekawy sprzęt. Szkoda by się to kurzyło w kartonach i postanowiliśmy się podzielić tymi zdjęciami z szerszym gronem modelarzy . Właściwie są to zdjęcia zdjęć więc jakość pozostawia naprawdę wiele do życzenia (same zdjęcia mają 20 - 30 lat). Wstawiam to raczej jako ciekawostkę chociaż może komuś przyda się to jako dokumentacja zdjęciowa. Jak wspomniałem jest tego ogromna ilość więc postaram się dodawać zdjęcia sukcesywnie tak by to wszystko miało ręce i nogi.Do tego część fotek jest w postaci klisz tak więc może uda się je kiedyś wywołać. Może się tak zdarzyć, że któreś zdjęcia nie pochodzą z reki mojego ojca lub mojej (ciężko to wszystko ustalić) tak więc w tym przypadku proszę o info na PW, a wtedy ustalimy co dalej zrobić z taką publikacją. Większość z tych zdjęć jest robiona z punktu widzenia modelarza czyli ma charakter walkaround'a ale mogą się też zdarzyć zdjęcia np. pitera w wieku kilku lat ledwo wystającego z kokpitu F-15 (takie akurat mam na pewno ). No nic... na początek kilka zdjęć Falcona i Apache z USS Interpid (to takie muzeum w NY w postaci lotniskowca ) : AH-64: To tak na chwile obecną wszystko. Gdyby ktoś miał jakieś konkretne pragnienia odnośnie danej maszyny to mogę przyśpieszyć wrzucenie zdjęć wedle upodobań. Jeśli chodzi o typowe walkaroud'y to na pewno mamy Tornado (+ ciekawa historyjka z przekupieniem ochrony by dało się zrobić fajne fotki ), AH-1 (rozbebeszony tak że widać wszystko co do każdej śrubki), F-15, F-4, F-117 (na razie znalezionych tylko kilka zdjęć). To tak na początek . Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turecki Napisano 15 Maja 2011 Share Napisano 15 Maja 2011 To ja poprosze o Tornado plus historyjka....no i może frytki do tego :P być może znajdzie się coś ciekawego na fotkach czego jeszcze nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi