Skocz do zawartości

F-16 Falcon i AH-64 Apache z muzeum USS Interpid

Piter

Rekomendowane odpowiedzi

Robiąc ostatnio wraz z ojcem porządki w archiwach zdjęciowych odkopaliśmy całe sterty archiwalnych fotek z różnych wystaw, muzeów i tego typu miejsc gdzie można było oglądać dosyć ciekawy sprzęt. Szkoda by się to kurzyło w kartonach i postanowiliśmy się podzielić tymi zdjęciami z szerszym gronem modelarzy . Właściwie są to zdjęcia zdjęć więc jakość pozostawia naprawdę wiele do życzenia (same zdjęcia mają 20 - 30 lat). Wstawiam to raczej jako ciekawostkę chociaż może komuś przyda się to jako dokumentacja zdjęciowa. Jak wspomniałem jest tego ogromna ilość więc postaram się dodawać zdjęcia sukcesywnie tak by to wszystko miało ręce i nogi.Do tego część fotek jest w postaci klisz tak więc może uda się je kiedyś wywołać. Może się tak zdarzyć, że któreś zdjęcia nie pochodzą z reki mojego ojca lub mojej (ciężko to wszystko ustalić) tak więc w tym przypadku proszę o info na PW, a wtedy ustalimy co dalej zrobić z taką publikacją. Większość z tych zdjęć jest robiona z punktu widzenia modelarza czyli ma charakter walkaround'a ale mogą się też zdarzyć zdjęcia np. pitera w wieku kilku lat ledwo wystającego z kokpitu F-15 (takie akurat mam na pewno ). No nic... na początek kilka zdjęć Falcona i Apache z USS Interpid (to takie muzeum w NY w postaci lotniskowca ) :

P1010084Kopiowanie-1.jpg

P1010110Kopiowanie.jpg

P1010109Kopiowanie.jpg

P1010108Kopiowanie.jpg

P1010107Kopiowanie.jpg

P1010106Kopiowanie.jpg

P1010105Kopiowanie.jpg

P1010104Kopiowanie.jpg

P1010091Kopiowanie.jpg

P1010089Kopiowanie.jpg

P1010088Kopiowanie.jpg

P1010087Kopiowanie.jpg

P1010086Kopiowanie.jpg

P1010085Kopiowanie.jpg

AH-64:

P1010103Kopiowanie.jpg

P1010102Kopiowanie.jpg

P1010101Kopiowanie.jpg

P1010100Kopiowanie.jpg

P1010099Kopiowanie.jpg

P1010091Kopiowanie.jpg

P1010096Kopiowanie.jpg

P1010095Kopiowanie.jpg

P1010094Kopiowanie.jpg

P1010093Kopiowanie.jpg

P1010092Kopiowanie.jpg

To tak na chwile obecną wszystko. Gdyby ktoś miał jakieś konkretne pragnienia odnośnie danej maszyny to mogę przyśpieszyć wrzucenie zdjęć wedle upodobań. Jeśli chodzi o typowe walkaroud'y to na pewno mamy Tornado (+ ciekawa historyjka z przekupieniem ochrony by dało się zrobić fajne fotki ), AH-1 (rozbebeszony tak że widać wszystko co do każdej śrubki), F-15, F-4, F-117 (na razie znalezionych tylko kilka zdjęć). To tak na początek .

Pozdrawiam

Piotrek