Skocz do zawartości

A-10 1/72

athlon5

Rekomendowane odpowiedzi

Ponieważ robię porządki pomyślałem,że zaprezentuję wam swoja radosna twórczość.Na usprawiedliwienie dodam tylko,że ten i pozostałe moje "modele" powstały w roku 1990/91 .Każdy z nich zajął mi od jednej do dwóch nocek czytaj nocnej służby przy stoliku podoficera dyżurnego.

W tych czasach a szczególnie tycz warunkach mój warsztat modelarski ograniczał się do jednego pilniczka,kawałka papieru ściernego,3 {słownie trzech}pędzelków kilku Humbroli i żyletek.Ponieważ nie miałem dostepu do rozpuszczalników używałem nafty lotniczej bo to tego miałem dostęp nieograniczony.Mimo to zachowałem sobie jeszcze kilka samolocików z tych czasów-często niestety jak widać niekompletnych.

Dla tych co wytkną mi błędy merytoryczne-NIE BYŁO wtedy jeszcze w Polsce internetu

da6e31e50663.jpg

0ed73f8feaf3.jpg

4b42679fb069.jpg

15a928561454.jpg

Edytowane przez Gość

Dla tych co wytkną mi błędy merytoryczne-NIE BYŁO wtedy jeszcze w Polsce internetu

Pierwsze połączenie Polski z Internetem nastąpiło 17 sierpnia 1991 roku... to tak na marginesie. A tu pełna historia polskiego internetu: http://kalendarium.icm.edu.pl/ .

Co do modelu to tylko nie pokazuj go na nowym PWM'ie bo cię objadą żeś linii nie zapuścił, hehehe....

Jak na warsztat jaki posiadałeś to nieźle Ci wyszło. Nie kusi Cię żeby go podpicować?

Pierwsze połączenie Polski z Internetem nastąpiło 17 sierpnia 1991 roku...

Co do modelu to tylko nie pokazuj go na nowym PWM'ie bo cię objadą żeś linii nie zapuścił, hehehe....

Jak na warsztat jaki posiadałeś to nieźle Ci wyszło. Nie kusi Cię żeby go podpicować?

Pierwsze podłączenie..wiem ale uwież że w wojsku{ służba zasadnicza} nie było dostępu -choć miałem do dyspozycji MERITUM

Linie...fakt wymagaja poprawki

A jeżeli chodzi o odpicowanie..zobaczymy,narazie leżą w rezerwie.

Tak na marginesie mam jeszcze mig-a-23,F-18,Mig-a-29,F15{1:48 Hasegawy}Mi-24 wszystkie z tego pięknego okresu.