zbiegu Napisano 23 Maja 2011 Share Napisano 23 Maja 2011 Witam w nowym sezonie ;-) , po dłużących się w nieskończoność zimowych miesiącach w końcu się zaczęło. Jak zwykle dla mnie w Duxford. Tym razem tematem przewodnim pokazów było Kobiety w lotnictwie program jak na wiosenne pokazy był bogaty, niestety pogoda sprawiła niemiłą niespodziankę ponieważ wiatr w porywach do 70 km/h skutecznie uziemił wszystkich lekkich uczestników pokazów, a także Lancastera, bazująca w Duxford ostatnia w europie B-17 też nie latała z powodu problemów finansowych,za to dziewczynom z Breitling Wingwalkers pogoda nie straszna, pojawiło się też kilka nowości min Gloster Meteor, BAe Hawk jak i Tucano dostał nowe malowanie, podobnie jak Sabre który otrzymał okolicznościowego tygryska z okazji 50 Tiger Meet, po remoncie silnika do lotu powrócił Hawk 75, i jedna niespodzianka na koniec która nie była zapowiedziana to pierwszy publiczny pokaz P-40B. Komentarze mile widziane. Więcej zdjęć na Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turecki Napisano 23 Maja 2011 Share Napisano 23 Maja 2011 Hejka Zbiegu...właśnie się zastanawiałem jak podejdą organizatorzy do tego ciągłego wiatru od kilka dni...u mnie w Coventry to momentami idzie głowe stracić takie wiatry...ale widzę że jak mówisz trzeba było się nastawić na statyke...coś czuje że w tym roku poczekam do Waddington i Fairford... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbiegu Napisano 23 Maja 2011 Autor Share Napisano 23 Maja 2011 (edytowane) To ja twardo walczę już w sobotę i niedziele Southend Festival of Air. Jadę na dwa dni pokazy na plaży to biorę kotwice ze sobą. Swoją drogą na Air Tatoo też się wybieram. Edit Waddington w tym roku muszę odwiedzić jedyna okazja żeby zobaczyć Thunderbirds w akcji Edytowane 23 Maja 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turecki Napisano 23 Maja 2011 Share Napisano 23 Maja 2011 dwa dni plaży...tylko żeby nie wiało, bo ciągle piasek w zębach, paskudne uczucie...jakim aparatem robisz zdjęcia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbiegu Napisano 23 Maja 2011 Autor Share Napisano 23 Maja 2011 Sony Alfa 300 w połączeniu z Sigmą Apo 170-500 i Minoltą 70-300. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbiegu Napisano 25 Maja 2011 Autor Share Napisano 25 Maja 2011 A i jeszcze mały filmik przedstawiający warunki pogodowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turecki Napisano 25 Maja 2011 Share Napisano 25 Maja 2011 rzeczywiście pizgało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi