zbiegu Napisano 28 Maja 2011 Share Napisano 28 Maja 2011 Witam na prośbę kolegów przedstawiam in-box. W pudełku znajdziemy 3 wypraski z białego plastiku, jedną przezroczystą, 4 opony (bardziej plastikowa-te niż gumowe), arkusz kalek, maski do szyb, małą blaszkę, 4 sprężynki do amortyzatorów i instrukcję. Farby oczywiście dokupione osobno . Małe podsumowanie model można wykonać z otwartymi drzwiami i ustawiony na stojakach ze zdjętymi kołami, wypraski czyste bez nadlewek kilka śladów po łączeniach form nie stanowią problemu do usunięcia, elementy przeźroczyste bez skazy cieniutkie, kalki od Cartografu więc problemów też z nimi nie będzie. Jedyny minus jak dla mnie to brak foto-trawionych pasów albo chociaż zapinek. Podsumowując jest to pierwszy model firmy simil'R ja proszę o więcej ( Citroen C4 WRC czy nowa Fiesta WRC) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 28 Maja 2011 Share Napisano 28 Maja 2011 Wygląda świetnie Ze sklejalnością też pewnie nie będzie problemów choć widać że model dość szczegółowy. Z minusem się zgodzę, skoro są fototrawione elementy to mogli dorzucić też klamry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 18 Czerwca 2011 Share Napisano 18 Czerwca 2011 Aś mnie ubiegłeś Właśnie jedzie do mnie taki zestaw plus blaszki ze SpotModel. Dodałbym, że są dostępne waloryzacje z Renaissance http://shop.spotmodel.com/product_info.php?products_id=13404 http://shop.spotmodel.com/product_info.php?products_id=13402 http://shop.spotmodel.com/product_info.php?products_id=13336 http://shop.spotmodel.com/product_info.php?products_id=13406 http://shop.spotmodel.com/product_info.php?products_id=13407 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiekg Napisano 18 Czerwca 2011 Share Napisano 18 Czerwca 2011 Panowie - a może jakiś projekcik grupowy? Ja mam w planach Monte 2008 i Niemcy 2010. Pozdrawiam Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 12 Lipca 2011 Share Napisano 12 Lipca 2011 A w takim oto stanie dojechał do mnie Focus. Hiroboy się wypiął, poczta też, paczka nie była ubezpieczona. Trzeba będzie jakoś kastę ratować. A swoją drogą jestem osobiście mocno zawiedziony jakością tego modelu by nie pokusić się o stwierdzenie, że to jakiś dramat. Będzie spooooro pracy nad nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 12 Lipca 2011 Share Napisano 12 Lipca 2011 Hmmm... Jak to możliwe że kasta aż tak się zniekształciła... No cóż, mam nadzieję że sobie poradzisz z tym fantem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbiegu Napisano 12 Lipca 2011 Autor Share Napisano 12 Lipca 2011 A w takim oto stanie dojechał do mnie Focus. Hiroboy się wypiął, poczta też, paczka nie była ubezpieczona. Trzeba będzie jakoś kastę ratować. A swoją drogą jestem osobiście mocno zawiedziony jakością tego modelu by nie pokusić się o stwierdzenie, że to jakiś dramat. Będzie spooooro pracy nad nim. Co do kasty to wygląda na uszkodzenie przy wyciąganiu z formy, wyślij zdjęcia do producenta to ci pewnie podeślą nową ramkę, Jeśli chodzi o ten twój "Dramat" co do jakości modelu to nie wiem czego oczekiwałeś, ja już swojego zacząłem dłubać i pasuje wszystko jak należy dodatkowo dokupiłem blaszki podlinkowane wyżej tak że pasy też już mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 13 Lipca 2011 Share Napisano 13 Lipca 2011 Co do kasty to wygląda na uszkodzenie przy wyciąganiu z formy/quote]Raczej nie. Pudełko w tym miejscu również jest zgniecione także to ewidentnie wina transportu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbiegu Napisano 13 Lipca 2011 Autor Share Napisano 13 Lipca 2011 No to klops, mimo wszystko sprobowalbym z tym mailem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 9 Sierpnia 2011 Share Napisano 9 Sierpnia 2011 Sorki chłopaki za być może głupie pytanie ,ale czy istnieje cywilna wersja tego Focusa ?,autko jest piękne,ale rajdówki to nie dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 9 Sierpnia 2011 Share Napisano 9 Sierpnia 2011 Nie istnieje. Inaczej już bym ją miał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 9 Sierpnia 2011 Share Napisano 9 Sierpnia 2011 Tego się bałem ;-/ ,ale nic pozostaje się modlić o wersje cywilną ,sory za OT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 9 Sierpnia 2011 Share Napisano 9 Sierpnia 2011 Mnie się marzy nowy RS np. od Tamiyi w kolorze Ultimate Green Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 9 Sierpnia 2011 Share Napisano 9 Sierpnia 2011 O tak ,to byłby hit sprzedaży ,ale podejrzewam,że nie prędko się pojawi o ile,w ogóle... Cywili w 1:24 jest mało , a mnie się tak marzy wielka niemiecka trójka w 1:24 Seria7,A8 i S-klasa,pomarzyć dobra rzecz:-(... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 9 Sierpnia 2011 Share Napisano 9 Sierpnia 2011 Niestety producenci robią głównie ferrari, lamborghini i inne z tej ligi. Cóż, biznes - to się sprzedaje. A co tam, że ludzie chcieli by sobie coś bardziej przyziemnego poskładać... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 9 Sierpnia 2011 Share Napisano 9 Sierpnia 2011 Dobrze,że chociaż Lexusa LS(piękne auto) produkują drogo bo drog,ale trzeba będzie zebrać "i się i pieniądze" ,bo przestaną produkować i szukaj wiatru w polu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aras_555 Napisano 3 Września 2011 Share Napisano 3 Września 2011 Co do kasty to wygląda na uszkodzenie przy wyciąganiu z formy/quote]Raczej nie. Pudełko w tym miejscu również jest zgniecione także to ewidentnie wina transportu. Witam wszystkich, Karoseria mojego Focusa, kupionego w Hiro, również była uszkodzona w podobny sposób. Pudełko nie było uszkodzone - cała paczka była zabezpieczona bardzo dobrze - jak zwykle w Hiro. Wygląda to rzeczywiście na wadę w procesie produkcji, ale sądzę, że wada jest do usunięcia. Plastik jest specyficzny, nawet bardziej miękki, niż Revell - takie mam wrażenie. Dzięki temu dość łatwo poddaje się formowaniu. Nie mam pewności, ale wydaje mi się, że formowanie "ręczne" oraz wklejenie bocznej szyby i ostateczne osadzenie budy na podwoziu, powinno zlikwidować problem. Popracujemy - zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 3 Września 2011 Share Napisano 3 Września 2011 Aras_555, również mam taką nadzieje i życzę powodzenia w boju z Focusem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aras_555 Napisano 4 Września 2011 Share Napisano 4 Września 2011 Dziś zrobiłem kilka przymiarek. Zaznaczam, że błotniki wraz z progami są już przyklejone. Wydaje mi się, że cała buda nie trzyma symetrii. Nie w sensie wymiarów, lecz pewnego przechylenia w prawą stronę. Widać to, kiedy posadzi się kastę na podwoziu. Wszystko wygląda tak, jakby miało nabrać kształtu w miarę łączenia karoserii z kolejnymi elementami, jak zderzaki, szyby, czy drzwi (które rozwiązałyby problem, gdyby je zamontować na stałe). Niestety, przednia szyba też nie jest zrobiona dobrze - pomiędzy szybą a słupkami są szpary. Do tego, patrząc na szybę z boku, widoczne jest podobne zwichrowanie, jak w karoserii. Jakby była nieco skręcona wzdłuż osi. Może pyknę w końcu jakieś fotki, żeby było wiadomo o co chodzi. W każdym razie, nawet, gdyby skrzywienie budy, było wynikiem ściśnięcia pudełka w transporcie, to szyba przecież nie mogła ulec odkształceniu w taki sam sposób. Sądzę, że to wina procesu produkcyjnego i samego materiału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi