Skocz do zawartości

Nissan GT-R Moscow Unlim 500+ 1/24 Aoshima

TomAUG

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Chciałbym zaprezentować wam mój nowy model a mianowicie Nissan GT-R. W sumie już dosyć długo stoi na półce a dopiero teraz znalazłem chwilę żeby wstawić zdjęcia. Przy budowie inspirowały mnie wyścigi na 1 milę w Moskwie.

Lista przeróbek:

Dokładka pod zderzak Password JDM

Wycięte wszystkie imitacje siatki i wstawiona prawdziwa

Podwyższony tylny spoiler

Nowe końcówki wydechów

Wentyle w kołach

W środku pasy bezpieczeństwa

Lakier Blackmagic Perleffekt (LC9Z) z palety VW chyba troche za grube ziarno jak na model

W trakcie prac wpadłem na szalony pomysł żeby zrobić brakujący w zestawie silnik Jak wyszedł oceńcie sami.

1024336.jpg

1024338.jpg

1024340.jpg

1024345.jpg

1024346.jpg

1024347.jpg

1024349.jpg

1024350.jpg

1024351.jpg

1024352.jpg

1024353.jpg

1024357.jpg

1024358.jpg

1024359.jpg

1024360.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Bardzo ładny GT-R, lakier może i ciut za duże ziarenko, ale za to polerka na wysokim poziomie. No i na plus, że dorzuciłeś silnik.

Brawo i czekamy na kolejne modele.

• 2 months later...

Dołączam się do opinii kolegów, że samochodzik wyszedł wyśmienicie. Czepił bym się lekko odstającej maski, ale to szczegół. Za to fajnie wyglądają zawiasy. Dorabiane ręcznie czy jakiś zestawik? BTW, jest może gdzieś warsztat Twojego Nissana?

Pzdr.

No maska jest trochę odstająca bo po malowaniu lekko się zdeformowała. Mam zamiar zamontować magnes to może się uda ją jakoś dociągnąć. Zawiasy takie były fabrycznie. W sumie bardzo mi ułatwiły robotę Warsztat miałem zamiar prowadzić ale jakoś nie miałem czasu i chęci

Hej, model miodzio, ale mam jedno ciekawe pytanie Możesz opisać historię silnika? Jak napisałeś, sam zrobiłeś silnik. Ale czy to akurat feler, że w twoim zestawie zabrakło silnika (się zgubił, albo cuś tam), czy może aoshima akurat go nie dawała do takich zestawów (są z i bez silnika zestawy chyba)? Zawiasy, jak powiadasz, fabryczne. Ale jeśli było tak, jak opisałem w przypadku drugim, to co sobie aoshima myślała? Otwiera się maskę, a tu pusta dziura po silniku?

Pozdrawiam

No moja wersja była tańsza, czyli bez bez silnika. Później się dowiedziałem, że silnik jest w droższej wersji ale niestety na taką nie mogłem trafić. A tak się cieszyłem, że kupuje piękne auto i na dodatek z silnikiem. Więc pomyślałem, że sam sobie zrobię. I coś tam wyszło Nawet się nie spodziewałem, że coś mi wyjdzie

• 1 month later...