Skocz do zawartości

Silvia S13 88' / Aoshima

Sznycel

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, od jakiegoś czasu na 'boku' pracowałem nad swoim pierwszym cywilem a że uwielbiam starsze roczniki japońców to wypadło na Nissana Silve. Szczerze mówiąc to nawet nie wiem ile czasu nad nim dłubałem ot tak kiedy naszło mnie żeby odskoczyć od pancerki, działałem tutaj. No to tak, zderzak przedni jak i tylni wraz z listwami robiłem sam przy pomocy szpachli od Tamyii i tych białych arkuszy plastiku (jak to się zwało ;o) ) , niestety była to mordęga bo gdy nałożyłem troszkę więcej szpachli to wyginało mi plastik i tak walczyłem z tym niczym z wiatrakami, no ale jakoś się udało, choć i tak widać gdzie nie gdzie nierówność, sam IC zrobiłem z jakiejś części z zestawu co to niby potrzebna nie była. Najwięcej trudności miałem z lakierem a raczej jego gładziutką powierzchnią jaką chciałem osiągnąć, no nie udało się do końca i bystrym okiem można zauważyć w niektórych miejscach jak że złą skórkę pomarańczy .Ogólnie to jestem zadowolony z efektu bo na półeczce wygląda bardzo fajnie

553xbbhrt211tf.jpg

silv341ia5.jpg

silv5614ia6.jpg

sil14556via7.jpg

3441k.jpg

r232.jpg

si234lvia1.jpg

pozdrawiam

Dawał porządnej maszyny. Mnie tylko razi grubość przednich lamp, czy tam kloszy.Mogłeś też w miejscu wydechu jakąś większą rurę wstawić, bo miejsce w zderzaku jest, a rureczka taka mizerna Ale ogólnie model bardzo ładny, fajnie prezentuje się zestaw kolorów felgi/nadwozie.

Pozdrawiam

Bardzo ładny model. Domyślam się że jest to drifowóz początkującego driftera. Bardzo fajnie oddaje klimat no i kolorystyka. Wydech musisz poprawić na jakiś większy . Jeśli można wiedzieć czy będą następne cywile spod twojej ręki?? A i co to za koła bo są super.

skwarciu21 skąd wiedziałeś że to drifter ;) hehe powiem tak, że uwielbiam skośnookich jak robią swoje Nissany począwszy od 180SX do Silvia S15 do driftingu. Jeżeli chodzi o felgi to są z pudła aha i dziękuje za komentarze i za babole, będę wiedział jakie błędy poprawiać przy następnych driftcarach...

• 2 months later...