Sznycel Napisano 31 Maja 2011 Share Napisano 31 Maja 2011 Cześć, od jakiegoś czasu na 'boku' pracowałem nad swoim pierwszym cywilem a że uwielbiam starsze roczniki japońców to wypadło na Nissana Silve. Szczerze mówiąc to nawet nie wiem ile czasu nad nim dłubałem ot tak kiedy naszło mnie żeby odskoczyć od pancerki, działałem tutaj. No to tak, zderzak przedni jak i tylni wraz z listwami robiłem sam przy pomocy szpachli od Tamyii i tych białych arkuszy plastiku (jak to się zwało ;o) ) , niestety była to mordęga bo gdy nałożyłem troszkę więcej szpachli to wyginało mi plastik i tak walczyłem z tym niczym z wiatrakami, no ale jakoś się udało, choć i tak widać gdzie nie gdzie nierówność, sam IC zrobiłem z jakiejś części z zestawu co to niby potrzebna nie była. Najwięcej trudności miałem z lakierem a raczej jego gładziutką powierzchnią jaką chciałem osiągnąć, no nie udało się do końca i bystrym okiem można zauważyć w niektórych miejscach jak że złą skórkę pomarańczy .Ogólnie to jestem zadowolony z efektu bo na półeczce wygląda bardzo fajnie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 31 Maja 2011 Share Napisano 31 Maja 2011 Dawał porządnej maszyny. Mnie tylko razi grubość przednich lamp, czy tam kloszy.Mogłeś też w miejscu wydechu jakąś większą rurę wstawić, bo miejsce w zderzaku jest, a rureczka taka mizerna Ale ogólnie model bardzo ładny, fajnie prezentuje się zestaw kolorów felgi/nadwozie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 31 Maja 2011 Share Napisano 31 Maja 2011 Bardzo ładny model. Domyślam się że jest to drifowóz początkującego driftera. Bardzo fajnie oddaje klimat no i kolorystyka. Wydech musisz poprawić na jakiś większy . Jeśli można wiedzieć czy będą następne cywile spod twojej ręki?? A i co to za koła bo są super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 31 Maja 2011 Share Napisano 31 Maja 2011 Aaa i jeszcze uszczelki w drzwiach i w okół szyb rób w przyszłości matowe, bo z tego co widzę tutaj są nawet pięknie wypolerowane, a nie powinno tak być Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 31 Maja 2011 Share Napisano 31 Maja 2011 Fajnie zużyty;] Czepił bym się ładnych felg. No właśnie za ładne troszkę są. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sznycel Napisano 1 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2011 skwarciu21 skąd wiedziałeś że to drifter ;) hehe powiem tak, że uwielbiam skośnookich jak robią swoje Nissany począwszy od 180SX do Silvia S15 do driftingu. Jeżeli chodzi o felgi to są z pudła aha i dziękuje za komentarze i za babole, będę wiedział jakie błędy poprawiać przy następnych driftcarach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 1 Czerwca 2011 Share Napisano 1 Czerwca 2011 Brak kierunków dokładki do progów, zdesi no i połaczenie kolorów mówi mi tylko jedna xd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 10 Sierpnia 2011 Share Napisano 10 Sierpnia 2011 kolory są świetne, ale z tyłu przydałaby się jakaś końcówka 5 milimetrowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi