matek38 Napisano 22 Czerwca 2011 Share Napisano 22 Czerwca 2011 Witam ostatnio dostałem w prezencie ten oto zestaw do malowania http://allegro.pl/zestaw-do-malowania-aerograf-kompresor-pompa-nowy-i1664618123.html Czy ten zestaw nada sie na pierwszy raz do malowania? Na razie malowałem tylko pędzlami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 22 Czerwca 2011 Share Napisano 22 Czerwca 2011 Nie wiem co to za kompresorek (jakiś inhalator ), prawdopodobnie nie posiada wyłącznika ciśnieniowego więc przy każdej przerwie w malowaniu będziesz musiał go wyłączać aby wężyk ci nie wystrzelił. Aero na 100 % nada się, najlepiej podłączyć wszystko i sprawdzić jak to ustrojstwo działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matek38 Napisano 22 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2011 Więc tak niby wszystko działa jedyny problem to pryskanie farby , ale prawdopodobni jest to spowodowane za gęstą farbą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blitzaaa Napisano 22 Czerwca 2011 Share Napisano 22 Czerwca 2011 Na pierwszy rzut oka chyba nie potrzebuje wyłącznika ciśnieniowego, bo powietrze przepływa cały czas przez aero, a spust podaje tylko farbę. To chyba o to chodzi w opisie "single action". Matek38 napisz jak głośny jest ten kompresor proszę, bo cena jest atrakcyjna. A co do pryskania, to faktycznie przede wszystkim kwestia gęstości farby. ale sprawdź czy dysza jest dokręcona i czysta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matek38 Napisano 23 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2011 Kompresorek jest bardzo cichy . Wymieszałem dobrze farbe i rozcieńczyłem i jestem bardzo zadowolony. za taką cene. Wzorowałem sie na kompresorze kolegi typu MA-1000 i różnicy nie widać. Więc narazie będe na nim pracować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi