bahamut24 Napisano 25 Czerwca 2011 Share Napisano 25 Czerwca 2011 Kolejny model (4) ukończony. Malowany farbami revella/ humbrola pędzlem. Malowanie pudełkowe jak i cały model . Jedynie pasy zrobione z taśmy tamiya . Pierwszy raz użyłem płynu do kalek Mr. Mark Softer i byłem mile zaskoczony gdy po 24H kalki weszły w linie podziału. Wash robiłem white spirit+ olejna van gogh. Model nie sprawił mi za dużego problemu w złożeniu i pomalowaniu , jednak o wiele słabiej wyszedł spód niż góra ( jeszcze rzadsza jaśniejsza farba powinna być bo smugi zostały) , oraz z prawej strony kawałek paszczy rekina się rozdarł ( kalki academy ) Śmigło oczywiście się kręci PS Samolot jest pokryty lakierem matowym a błyszczenie to efekt lampy błyskowej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ireneusz Napisano 26 Czerwca 2011 Share Napisano 26 Czerwca 2011 Witam,jak na 4 model nie jest źle,ale jest kilka poważnych błędów; -szczęki źle przyklejone(tylna część powinna być na wysokości krawędzi natarcia skrzydła) -zły kolor rur wydechowych,kabiny pilota(za zielona),wnęk podwozia -brak plam na krawędziach natarcia płata i stateczników -gwiazda na spodzie płata nie na tym płacie -brak anteny radionamiernika na grzbiecie kadłuba -podwozie się rozjechało na boki (przy okazji zmień kolor goleni na szary) -smugi przy malowaniu -osłonę kabiny albo lepiej spasuj albo zamknij Następny napewno będzie lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 26 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2011 -O smugach sam już mówiłem - Gwiazdę faktycznie źle przykleiłem ale dopiero teraz to zauważyłem - Anteny radionamiernika nawet w zestawie nie było - Plam na krawędziach nie robiłem , bo raczej by nie wyszły tak jak powinny ^^ - Gdzieś czytałem , że H360 nadaje się jako interior green -.-" muszę kupić nową - A tu widać , że golenie srebrne są http://www.warbird-photos.com/gpxd/viewtopic.php?t=3465&view=next Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ireneusz Napisano 27 Czerwca 2011 Share Napisano 27 Czerwca 2011 Witam,to jednak nie jest srebrny kolor http://aircraftresourcecenter.com/AWA1/ ... c-046s.jpg http://aircraftresourcecenter.com/AWA1/ ... k_prop.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 28 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2011 Foty się nie ładują :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 28 Czerwca 2011 Share Napisano 28 Czerwca 2011 Dobra dodam coś od siebie Oszklenie wygląda jakby było czymś zalane owiewka wypadła z prowadnic ;) Matowy źle wymieszany przez co zrobił się błyszczący ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ireneusz Napisano 28 Czerwca 2011 Share Napisano 28 Czerwca 2011 Witam,to jednak nie jest srebrny kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 28 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2011 Na tym nie jest srebrny ale na tamtej fotce co ja wrzuciłem jest srebrny , zresztą i tak zostaje tak jak jest :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi