Matenpl Napisano 16 Lipca 2011 Share Napisano 16 Lipca 2011 Chciałbym się zapytać czy kolor Pactra A86 - RLM 66 Schwarzgrau (SG) albo Humbrol- 67 Tank Grey pasuje aby pomalować PAK-a? Jeśli macie jakiś inny pomysł co do koloru to piszcie. Zamieszczam także link mojego modelu. Pozdrawiam http://www.jadarhobby.pl/tamiya-35035-37cm-anti-tank-gun-pak-3536-135-p-23960.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
General Napisano 16 Lipca 2011 Share Napisano 16 Lipca 2011 Nie wiem jak z tymi farbami gdyż ja używam dokładnie do tego samego modelu farby Tamiyi XF-63 German Grey. Możesz sprawdzić mój wątek warsztatowy i zobaczyć jak ta farba się prezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neptun1939 Napisano 16 Lipca 2011 Share Napisano 16 Lipca 2011 Humbrol, który piszesz, myślę że może być. Ja swojego PAK'a 97/38 malowałem humbrolem panzergrau (numeru nie pamiętam, ale możliwe że są to te same farby). RLM 66 to farba do samolotów niemieckich z II wojny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Lipca 2011 Share Napisano 16 Lipca 2011 Spróbuj Panzer schwardzgrau to jest pancerny odpowiednik schwardzgrau. ja mam Flak36/37 maluję kolorem african yellow ale coś imi się wydaje że źle zrobiłęm bo powinien być dunkegelb na Afrykańskie malowanie. Ale teraz już po ptakach i nic nie zmienię. PS powinien być gdzieś na dole stojaka z pactrą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matenpl Napisano 19 Lipca 2011 Autor Share Napisano 19 Lipca 2011 O dzięki bardzo Panowie i Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi