pawelpod00 Napisano 20 Lipca 2011 Share Napisano 20 Lipca 2011 Witam o to model przedstawiający jagdpanthere .Jest to model z firmy revell . Malowany aerografem , farbami tamiya, gunza oraz humbrol. Zacieki zaś zrobione za pomocą farb model master, humbrol oraz artystycznych farb olejnych. Model zosatł wzbogacony kilkoma malutkimi przeróbkami własnymi.Gąsienice zaś przetarte metalizerem firmy mr. color, tak jak obicia na kadłubie. Nałożony wash oraz zastosowane pigmenty. Wszelkie wasze opinie i komentarze będą mile widziane oraz wasze opinie na temat co byście zmienili a co wam się nie podoba, będę wam bardzo wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeraltofPoland Napisano 22 Lipca 2011 Share Napisano 22 Lipca 2011 Mi trochę nie podobają się te zardzewiałe gąsienice, ale nie tylko w tym modelu, lecz ogólnie, we wszystkich tak zrobionych. Nie wiem, dlaczego wśród wielu modelarzy panuje dziwna moda na zardzewiałe gąski, bo w "realu", o ile wiem, jeżeli pojazd jest używany, gąsienica nie ma prawa zardzewieć- piasek działa jak papier ścierny usuwając rdzę. Oczywiście kosmetyczne przetarcie rdzą jest nawet fajnym efektem, ale gąski niektórych modeli (w tym tego, choć widywałem gorsze ) wyglądają, jakby miały się rozlecieć po paru metrach jazdy. Oprócz tego koła wydają się strasznie ciemne. Domyślam się, że to efekt brudzenia pigmentami (ale nigdy ich nie używałem, więc się nie znam), ale robi to straszny kontrast między jasną, czystą górą a a kołami i odwraca uwagę od góry, choć na ciemnym tle tak bardzo tego nie ma. Czytałem też kiedyś, że na niemieckich pojazdach trzonki nożyc (nie wiem, czy innych narzędzi też) nie powinny być brązowe, ale ciemnoczerwone (choć tu też pewien nie jestem), bo nie były robione z drewna, ale jakiegoś tworzywa. Trochę dziwacznie wygląda jak dla mnie ten czarny zaciek pod działem, jakby coś się tam wylało, bo spływający brud powinien chyba zrobić delikatniejszy ślad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 Sierpnia 2011 Share Napisano 1 Sierpnia 2011 Model ładny, lecz jak wspomniał kolega wcześniej koła zbyt ciemne i gąsienice mogłyby być w lepszym stanie. Niemniej jednak model prezentuje się mile dla oka. Ps. Nigdy nie sklejałem "jagdpantery" więc się merytorycznie nie wypowiadam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knightrider1997 Napisano 1 Sierpnia 2011 Share Napisano 1 Sierpnia 2011 Model miły dla oka, ale gąski pomalował bym inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciekross Napisano 2 Sierpnia 2011 Share Napisano 2 Sierpnia 2011 Dobrze zrobiony model , fajnie sie oglada. Co do gąsienic to przeważnie rdza leży od wewnątrz, gdyż tak jak kolega wyżej powiedział piasek jest w swoim materiałem ścierającym i oczyszczającym od zewnątrz, zdarza się również też że mgiełka rdzy pokrywa całe gąsienice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelpod00 Napisano 2 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2011 też mi się te gąski oraz zbyt ciemne koła za bardzo nie podobały więc postanowiłem to zmienić. Sami oceńcie jak to wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ams Napisano 3 Sierpnia 2011 Share Napisano 3 Sierpnia 2011 Mam ten sam problem z gąskami... chce nadać im trochę patyny rdzawej, a wychodzą rude jak włosy Pipi Pończoszanki Teraz jest dużo lepiej z gąskami... tylko wydaje mi się jeszcze, że za mocny wash jest na kołach... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi