Jakub Jastrzębski Napisano 19 Lipca 2007 Share Napisano 19 Lipca 2007 Rzeczywišcie mogły zostać..teraz widzę że jako "samolociarz" za bardzo przejšłem się uwagami obeznanych z tematem "lądowców" i nie sprawdziłem tego sam. Bardzo dobrze, że moimi uwagami się przejąłeś bo ślady łączenia form powinny zostać usunięte. Na fotce Okonka jest kanister wzorowowany na wzorze niemieckim ( późnym ) natomiast na modelu jest standardowy kanister amerykański który miał gładkie ścianki. Jeszcze inna sprawa, że prawdziwy niemiecki kanister ( czy jego brytyjska kopia ) powinien mieć linię wgłębną, a nie wypukłą... Imek, dobrze Ci sie zdaje bo model Academy to nie podobny do jeepa koszmarek, o czym pisałem już kilka postów wcześniej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paws Napisano 19 Lipca 2007 Autor Share Napisano 19 Lipca 2007 To się cieszę bo praca szlifierska nie poszła na marne Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paws Napisano 19 Lipca 2007 Autor Share Napisano 19 Lipca 2007 No widzisz robiłem kiedyś ten model tamki. Ja wiem że to inna skala ale prducent sie nie przyłożył do tego modelu. Robie teraz T-34/85 trampka w małej skali ( pierwszy raz) i tam elementy są zrobione o wiele bardziej finezyjnie. Pozdrawiam I.Z. Pozdrawiam! Teraz wiem że model odbiega mocno od orginału i że w tej materii producent się "nie przyłożył" . Zestaw zakupiłem przypadkowo razem z modelami lotniczymi i nie sprawdzałem jego wykonania. Chciałem po prostu dla odmiany skleic sobie jakiegoś kołowca. Możliwe że model nie przypomina orginału ale zależało mi bardziej na modelarskiej zabawie stąd te paski, zapinki, kanistry, wiercenie otworu w km etc., etc. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi