alfavega Napisano 26 Lipca 2011 Share Napisano 26 Lipca 2011 Mi24 V firmy "Trumpeter" w barwach czeskich sil powietrznych ,Scale 1:35,zrodlem do uatentycznienia modelu ksiazka "WWP - Mi24 " czeskiego wydawcy. Wykonawca modelu :Josef Weier -Germany.Czlonek klubu modelarskiego : Scale Aircraft Team Poland -Germany. Model w sam w sobie nie zawieral zadnych szczegolow,a wiele elementow jego, odlane zostaly w uproszczonej formie ,lub ich poprostu brakowalo . Josef postanowil wszelkie uzupelnienia zrobic metoda "scratch" tzn.unikajac dodatkow np.firmy Eduard lub im podobnych. Nastepujace elmenty zostaly zmodyfikowane ,poprawione lub absolutnie wrecz samemu zbudowane na podstawie literatury wyzej wymienionej : Turbiny napedowe,podwozie ,Rotor glowny ,ogonowy ,nosniki rakiet niesterowanych (kompletnie na nowo zbudowane),Cocpit - tutaj powstaly nowe panele ,poniewaz oryginalne z modelu nie nadawaly sie do uzytku,np .wszlekie przyrzady pokladowe ,pasy bezpieczenstwa ,uchwyty ,ogrzewanie szyb ,siedzenia,wewnetrzna obudowa (otwartych widocznych drzwi) - scratch.Czesc transportowa dla zolnierzy kompletnie zmodyfikowana -lacznie z uchwytami na pistolety maszynowe. Czas budowy ; ca. 10 miesiecy Farby : Humbrol/Revell (enamel) Niestety kolega udostepnil mi za malo detalicznych zdjec ,ktore potwierdzilyby moj powyzszy opis.Szkoda. Poniewaz Josef zaintresowany jest samolotami bylego bloku wschodniego ,pracuje obecnie nad samolotem Su 25 .Znajduje sie w koncowej fazie. Josef Weier pozdrawia modelarzy z Polski i ma nadzieje na udzial w polskich wystawach modelarskich. created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 26 Lipca 2011 Share Napisano 26 Lipca 2011 Ładny, ładny, ładny, poproś kolegę o więcej zdjęć. Może być jako fajna pomoc naukowa przy następnych modelach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 26 Lipca 2011 Share Napisano 26 Lipca 2011 Trochę duży ale i tak miodzio Scale Aircraft Team Poland -Germany Macie jakiś adres ? Stronę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Model FAN Napisano 27 Lipca 2011 Share Napisano 27 Lipca 2011 Ładny model i jestem bardzo ciekawy tego Su 25. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 27 Lipca 2011 Share Napisano 27 Lipca 2011 Piękna maszyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alfavega Napisano 27 Lipca 2011 Autor Share Napisano 27 Lipca 2011 created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LukaszKnight Napisano 28 Lipca 2011 Share Napisano 28 Lipca 2011 wygląda jak prawdziwy po prostu super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi