s.szymon Napisano 1 Sierpnia 2011 Napisano 1 Sierpnia 2011 No tak, jakiś dzień temu zabrałem się za ten modelik. W głowie pojawiła się koncepcja białego lakieru kontrastującego z czarnymi kołami. Do tego też dążę, kółka oryginalne już na gotowo, kasta, podwozie dach (bo będzie twardy ) i inne na razie w podkładzie, aktualnie się malują na biało. Cóż więcej mówić, zdjęcia: Możliwe, że jeszcze dzisiaj będą zdjęcia elementów już pomalowanych bazą, ale nie obiecuję Cytuj
Rabbit666 Napisano 1 Sierpnia 2011 Napisano 1 Sierpnia 2011 Piękne auto, oby ci się dobrze sklejało. Przypadkowo stałeś się twórcą ciekawej iluzji: Zdjęcie numer 2 Trudno określić, czy ten element jest wklęsły czy wypukły Może jak to radzą starsi koledzy w innych relacjach, zdjęcia ciemnych elementów rób na jasnym tle, a jasnych na ciemnym. Unikniesz iluzji Pozdrawiem Cytuj
Messer Napisano 1 Sierpnia 2011 Napisano 1 Sierpnia 2011 No plan ciekawy - powodzenia w pracach. ps - miałeś dać znać że paczka doszła... Pozdrawiam Messer Cytuj
s.szymon Napisano 2 Sierpnia 2011 Autor Napisano 2 Sierpnia 2011 Pany, a takie pytanie... Jak załatwić linie podziału? Za... za nic nie chcą mi się pomalować na biało, ciągle zostaje oryginalny, czarny lakier...? Cytuj
Messer Napisano 2 Sierpnia 2011 Napisano 2 Sierpnia 2011 A czym psikasz i czy z aero czy z puszki? Jeżeli aero, to zrób trochę gęstszą mieszankę farby i psiknij same linie podziału. Ale nie za dużo bo można je łatwo zalać jeżeli ich nie pogłębiłeś. Na samym końcu i tak powinieneś zapuścić linie podziału ciemno szarą lub czarną farbą, ale rozumiem że problem dotyczy raczej górnych krawędzi podziału blach, a te miejsca jednak muszą być przykryte farbą. Pozdrawiam Messer Cytuj
s.szymon Napisano 2 Sierpnia 2011 Autor Napisano 2 Sierpnia 2011 Maluje sprayem, więc opcja z gęstszą farbą w gre nie wchodzi.... Cytuj
Praetorian Napisano 8 Sierpnia 2011 Napisano 8 Sierpnia 2011 Wydaje mi się, czy prawa strona jest niedolakierowana? Szkoda, że nie wziąłeś osobno bazy i osobno claru, tylko akryl. Bazą łatwiej jest pokryć równomiernie cały model. Cytuj
s.szymon Napisano 9 Sierpnia 2011 Autor Napisano 9 Sierpnia 2011 Teraz już nic na to nie poradzimy... Auto już praktycznie skończone, jeszcze tylko zapuszczę jakieś linie podziału i... Bierzemy się za Scanie! Cytuj
Rabbit666 Napisano 9 Sierpnia 2011 Napisano 9 Sierpnia 2011 W tydzień model zrobiłeś? Nie wiem, czy chwalić to, czy ganić... Ale cóż, czekam na galerię. Pozdrawiam Cytuj
s.szymon Napisano 9 Sierpnia 2011 Autor Napisano 9 Sierpnia 2011 Tak, bo wakacje to taki czas, w którym grzeczne dzieci siedzą w domu i nie mają co robić Pracowałem nad nim ~9 godzin dziennie, więc nie wiem czy ten tydzień to aż tak mało edit: Relacja zakończona. Galeria: viewtopic.php?f=73&t=28322 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi