s.szymon Napisano 1 Sierpnia 2011 Share Napisano 1 Sierpnia 2011 No tak, jakiś dzień temu zabrałem się za ten modelik. W głowie pojawiła się koncepcja białego lakieru kontrastującego z czarnymi kołami. Do tego też dążę, kółka oryginalne już na gotowo, kasta, podwozie dach (bo będzie twardy ) i inne na razie w podkładzie, aktualnie się malują na biało. Cóż więcej mówić, zdjęcia: Możliwe, że jeszcze dzisiaj będą zdjęcia elementów już pomalowanych bazą, ale nie obiecuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 1 Sierpnia 2011 Share Napisano 1 Sierpnia 2011 Piękne auto, oby ci się dobrze sklejało. Przypadkowo stałeś się twórcą ciekawej iluzji: Zdjęcie numer 2 Trudno określić, czy ten element jest wklęsły czy wypukły Może jak to radzą starsi koledzy w innych relacjach, zdjęcia ciemnych elementów rób na jasnym tle, a jasnych na ciemnym. Unikniesz iluzji Pozdrawiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 1 Sierpnia 2011 Share Napisano 1 Sierpnia 2011 No plan ciekawy - powodzenia w pracach. ps - miałeś dać znać że paczka doszła... Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s.szymon Napisano 2 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2011 Pany, a takie pytanie... Jak załatwić linie podziału? Za... za nic nie chcą mi się pomalować na biało, ciągle zostaje oryginalny, czarny lakier...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 2 Sierpnia 2011 Share Napisano 2 Sierpnia 2011 A czym psikasz i czy z aero czy z puszki? Jeżeli aero, to zrób trochę gęstszą mieszankę farby i psiknij same linie podziału. Ale nie za dużo bo można je łatwo zalać jeżeli ich nie pogłębiłeś. Na samym końcu i tak powinieneś zapuścić linie podziału ciemno szarą lub czarną farbą, ale rozumiem że problem dotyczy raczej górnych krawędzi podziału blach, a te miejsca jednak muszą być przykryte farbą. Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s.szymon Napisano 2 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2011 Maluje sprayem, więc opcja z gęstszą farbą w gre nie wchodzi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s.szymon Napisano 8 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2011 Bardzo źle...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 8 Sierpnia 2011 Share Napisano 8 Sierpnia 2011 Wydaje mi się, czy prawa strona jest niedolakierowana? Szkoda, że nie wziąłeś osobno bazy i osobno claru, tylko akryl. Bazą łatwiej jest pokryć równomiernie cały model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s.szymon Napisano 9 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2011 Teraz już nic na to nie poradzimy... Auto już praktycznie skończone, jeszcze tylko zapuszczę jakieś linie podziału i... Bierzemy się za Scanie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 9 Sierpnia 2011 Share Napisano 9 Sierpnia 2011 W tydzień model zrobiłeś? Nie wiem, czy chwalić to, czy ganić... Ale cóż, czekam na galerię. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s.szymon Napisano 9 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2011 Tak, bo wakacje to taki czas, w którym grzeczne dzieci siedzą w domu i nie mają co robić Pracowałem nad nim ~9 godzin dziennie, więc nie wiem czy ten tydzień to aż tak mało edit: Relacja zakończona. Galeria: viewtopic.php?f=73&t=28322 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi