jark Napisano 16 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2011 No pasta na szmatke(oreginalną)i przecieram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 16 Sierpnia 2011 Share Napisano 16 Sierpnia 2011 Niestety na zdjęciach nie widać idealnego połysku. Najlepiej by było gdybyś najpierw przeprowadził polerkę twardym filcem, a dopiero potem zadziałał pastami. Jakiej pasty używasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jark Napisano 16 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2011 Ok.Dzięki z następnym modelikiem tak zrobia a pasta jea st od Tamya. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 16 Sierpnia 2011 Share Napisano 16 Sierpnia 2011 Dobrze by było gdybyś zaopatrzył się w przynajmniej dwie z trzech past tego producenta, a mianowicie Coarse i Finish. Przy odpowiednio długiej pracy z Coarse'm pastę Fine można sobie odpuścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jark Napisano 16 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2011 No jeszcze z bratem jak wróci z trasy pogadam i zamówimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 16 Sierpnia 2011 Share Napisano 16 Sierpnia 2011 kornik_69 - nie zgodzę się z tobą odnośnie past. Ziarnistość corse nie pozwala na przeskoczenie od razu na finish. Nie ważne jak długo będziesz polerować, nie przeskoczysz rys jakie powstają od corse - a niweluje je właśnie pasta finish. Z kolei pełne lustro uzyskasz tylko polerując wszystkimi trzema pastami. Nie ma sensu na początku mieszać koledze półśrodkami - niech się nauczy modelować na porządnym sprzęcie, a sam sobie wypracuje metody/sposoby i materiały z czasem Kolego modelarstwo to hobby - nie ma w nim miejsca na pośpiech. Jak się zaczynasz śpieszyć, to już nie hobby. Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 16 Sierpnia 2011 Share Napisano 16 Sierpnia 2011 Ja kolego Messer włączam do tego procederu jeszcze twardy filc i stosując dwie pasty jako tako to wszystko wychodzi (widać to było np. na Trabancie). No ale każdy ma swój sposób. Kiedyś używałem wszystkich trzech i było super, choć oczywiście trzecia pasta to dodatkowy koszt. No ale może i masz rację. Niech popracuje ze wszystkimi trzema. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 16 Sierpnia 2011 Share Napisano 16 Sierpnia 2011 kornik_69 - wypracowałeś sobie swój sposób i jesteś z niego zadowolony - ok. Mi chodzi o to by autor wątku nauczył się podstaw, a dopiero potem eksperymentował z zamiennikami. Kiedy zacznie od razu od eksperymentów to źle skończy - wiele było już takich przypadków. Tak samo jak najpierw trzeba się nauczyć czysto kleić by móc potem kleić coraz bardziej skomplikowane modele, tak i w tym przypadku, niech najpierw nauczy się polerować na porządnych pastach a potem wystosuje swoje sposoby i zamienniki, które przyniosą mu, tak jak tobie, satysfakcjonujący efekt Tyle z mojej strony. Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 16 Sierpnia 2011 Share Napisano 16 Sierpnia 2011 Masz zupełną rację. Ja tylko podałem mój sposób Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jark Napisano 16 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2011 Zgadzam się z tobą Messer to jest dopiero mój 2 model tamte to w większości robił brat,a takie całe to tą scanie i teraz caymana.Najpierw sobie tak posklejam a potem tęde robił różna mieszanki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jark Napisano 15 Września 2011 Autor Share Napisano 15 Września 2011 Witam ponownie!Nie dawałem aktuali przy robieniu poprawki bi to bezsensu by było.A co do Caymana to on już skończony.Niektóre rzeczy trzeba naprawde dobrze zrobić.Jak ktoś chce zobaczyć Caymana zapraszam do galerii: http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=73&t=28858 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi