kamit Napisano 10 Sierpnia 2011 Share Napisano 10 Sierpnia 2011 Przedstawiam galerię Subaru Impreza WRX STi '08 1/24 firmy Aoshima. Na pewno nie przyłożyłem się do polerki, ale miałem tylko pastę wykończającą co nie dało założonego efektu. Ogólnie mnie się model podoba choć przy następnym na pewno bardziej zaszaleję ;) Warsztat: viewtopic.php?f=88&t=27375 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil4721 Napisano 10 Sierpnia 2011 Share Napisano 10 Sierpnia 2011 Witam model bardzo ładnie i czysto sklejony Podoba mi się na 5-tym zdjęciu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 10 Sierpnia 2011 Share Napisano 10 Sierpnia 2011 Bardzo ładne subaru, dobrze ,że nic nie brudziłeś,zrób pod niego podstawkę i będzie malinka. Ps: Przed ostatnie zdjęcie rządzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 10 Sierpnia 2011 Share Napisano 10 Sierpnia 2011 Bardzo ładne daewoo lanos...oj, znaczy subaru;] Poważnie, modelik bardzo mi się podoba. O lekkiej skórce sam wspominasz więc się nie czepiam. Miodzio! (i tak uważam, że dział stylistów subaru ma w szeregach kreta-sabotażystę ;]) pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 11 Sierpnia 2011 Share Napisano 11 Sierpnia 2011 Witam Niestety mogę tylko powiedzieć, że to model w 60 % dobry. Wykonany jest poprawnie, czysto i schludnie, a malowanie jest efektowne. Szkoda, że nie zaopatrzyłeś się w pastę coarse lub przynajmniej nie poświęciłeś czasu na polerkę twardym filcem. Pasta Finish tak naprawdę tylko nabłyszcza powierzchnię po działaniu poprzednimi dwoma specyfikami, którymi Ty nie działałeś. Zaopatrz się w te pasty, bo aż szkoda patrzeć na tak fajny model z tak wyraźną i co tu dużo mówić, szpecącą skórką pomarańczową. Mam nadzieję, że weźmiesz sobie to do serca. Powodzenia w kolejnych projektach Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 11 Sierpnia 2011 Share Napisano 11 Sierpnia 2011 Witam! Wg mnie bardzo dobrze, a nawet świetnie wykonany model, jedynie ta skórka Absolutnie nie podoba mi się to Subaru jako samochód, ale wykonanie modelu bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 11 Sierpnia 2011 Share Napisano 11 Sierpnia 2011 Super! Jeszcze się tylko pochwal wnętrzem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamit Napisano 11 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2011 Postanowione!... Inwestuję w pasty polerskie wstępne i spróbuję to jeszcze poprawić... Super! Jeszcze się tylko pochwal wnętrzem Pozdrawiam Wnętrze już zamknięte ale w "warsztacie" można podpatrzeć jak wyszło ;) I dziękuję za opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 11 Sierpnia 2011 Share Napisano 11 Sierpnia 2011 Już nawet nie musisz kupować pasty Fine. Wystarczy, że będziesz miał kawałek twardego filcu, pastę Coarse i Finish. Przy odrobinie cierpliwości dadzą Ci one świetne efekty. Pomyśl o wosku modelarskim Tamiya, który nadaje ładny połysk i zabezpiecza powierzchnię. Poprawić kastę po montażu detali będzie już bardzo ciężko. Lepiej tym razem odpuść, a dopracuj kwestię polerki przy następnym projekcie. Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
powerpablo Napisano 12 Sierpnia 2011 Share Napisano 12 Sierpnia 2011 W końcu pojawiła się galeria ciesząca moje oczy Model na prawdę ładnie i czysto złożony. Tak jak koledzy nadmienili, że skórka się pojawiła to na minus, ale ja bym jeszcze w szkłach przednich reflektorów krawędzie machnął na czarno wówczas nie było by tego białego odcięcia między światłami a karoserią. Jednakże uważam model za bardzo udany i sam się nie mogę doczekać kiedy zacznę swój projekt na bazie takiej samej Subarynki. P.S. Masz w planach jeszcze raz zrobić ten model? pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamit Napisano 12 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2011 W końcu pojawiła się galeria ciesząca moje oczy Model na prawdę ładnie i czysto złożony. Tak jak koledzy nadmienili, że skórka się pojawiła to na minus, ale ja bym jeszcze w szkłach przednich reflektorów krawędzie machnął na czarno wówczas nie było by tego białego odcięcia między światłami a karoserią. Jednakże uważam model za bardzo udany i sam się nie mogę doczekać kiedy zacznę swój projekt na bazie takiej samej Subarynki. Za słabą polerkę już po uszach dostałem - braki w narzędziach ;) natomiast szkła reflektorów po krawędzi malowałem na czarno... może jakieś złudne wrażenie dają zdjęcia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myeti Napisano 12 Sierpnia 2011 Share Napisano 12 Sierpnia 2011 Ładnie i czysto sklejony model. Gdyby tylko nie było tej wcześniej wspomnianej skórki, wszystko tworzyłoby super całość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamit Napisano 12 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2011 P.S. Masz w planach jeszcze raz zrobić ten model? Zbuduję ten model jeszcze raz jeśli pojawi się jakiś "kit" do zbudowania wersji rajdowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
powerpablo Napisano 3 Września 2011 Share Napisano 3 Września 2011 Hej i sorki za odświeżenie wątku Ale ja już mam prawie wszystko by móc zacząć budować podobną Subarynkę ale w wersji rajdowej. A o to kalki własnego projektu a drukował kolega z forum. Z podziękowaniem dla p. Sławka P. pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamit Napisano 5 Września 2011 Autor Share Napisano 5 Września 2011 Muszę przyznać że projekt kalek wygląda naprawdę fajnie!! Teraz ja nie mogę się doczekać Twojej pracy nad Imprezą!! Czekam na rozpoczęcie warsztatu - będę go na pewno śledził! A projekt kalek zachowaj - może się skuszę na budowę takiej samej Imprezki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi