Endi3 Napisano 11 Sierpnia 2011 Share Napisano 11 Sierpnia 2011 Witam serdecznie, jestem nowy na forum - mam pytanie : czy mogła zaistnieć sytuacja że podczas działań w II wś udział w walkach mogły brać pojazdy pancerne w różnych malowaniach - mam na myśli pancerkę niemiecką - np malowanie trójbarwne - żółty, brąz, zieleń z pojazdami malowanymi na german gray Chodzi mi o ty czy mogę na dioramie ustawić pojazdy w tych dwóch malowaniach ? pozdrawiam Endi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 11 Sierpnia 2011 Share Napisano 11 Sierpnia 2011 Wydaje mi się, że tak. Pierwsze pojazdy malowane kolorem piaskowym zaczęły się pojawiać wiosną 1942, gdzie wtedy regulaminowym kolorem był jeszcze szary. Piaskowy stał się podstawowym kolorem dopiero na jesień 1942, ale nie wszystkie pojazdy były przemalowane od razu. Wtedy także na piaskowy zaczęto nanosić oliwkowy i brązowy w formie wężyków i plam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endi3 Napisano 12 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2011 Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi