Abominus Napisano 15 Sierpnia 2011 Share Napisano 15 Sierpnia 2011 Witam!! Tym razem przestawiam Wam niezłą bestię jaką jest Fw-200 "Condor" czyli maszynka do zwalczania alianckiej żeglugi. Walka z nim była długa i żmudna. Wielokrotnie miałem już się poddać i nie jeden raz prace nad tym samolotem doprowadzały mnie do stanu, w którym chciałem zabijać wszystko na swej drodze. Co tu dużo pisać. Nie jestem zadowolony z prac końcowych. Sam model ma wiele bubli, które napewno popełniłem. Jak zwykle walczyłem pędzelkiem. I tak przy klejeniu gdzieś zagubiłem jeden boczny karabin maszynowy więc zrobiłem tylko jedno boczne stanowisko strzeleckie. Również anteny z przodu krzywo się poukładały i kawałek jednej zaginął choć może to aż tak w oczy się nie rzuca. Budowę "podwozia" ledwo przeżyłem. Tak głupiej konstrukcji jeszcze nie widziałem. Zdjęcia też robiłem na raty różnymi sposobami więc kolory będą raz ciemniejsze raz jaśniejsze. Resztę minusów pozostawiam do wyłapania Wam. Model przedstawia Fw 200C-8 (oznaczenia F8+OL) z 3/Kampfgeschwader 40, Bordeaux-Merginac, Francja, Luty 1944 Załoga: Uffz. Alfred Göbel - Pilot Uffz. Arthur Czychi - Co-Pilot Uffz. Johann Göd - Radiooperator Uffz. Albert Heil - Radiooperator Uffz. Gerhard Henze - Mechanik pokładowy Obgfr. Josef Straschek - Strzelec Uffz. Karl-Heinz Frink - Bombardier 31 Marca 1944 roku maszyna ta została zestrzelona 400km na północny zachód od Lofotów. Załoga zaginęła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 16 Sierpnia 2011 Share Napisano 16 Sierpnia 2011 Witam Pomimo, że malowany pędzlem to robi całkiem niezłe wrażenie. Powierzchni jest gładka, kalkomanie również nie wyglądają źle. Niestety jak sam zauważyłeś zdjęcia przekłamują kolory. Na minus wymienię wash, który nie wszędzie wszedł jak należy, a także malowanie ram oszklenia kokpitu i przedniego (dolnego) strzelca, które wyszły dość grubo. Również oponom przydałby się matowy lakier bezbarwny. Poza tym jest nawet ok. Pozdrawiam i życzę powodzenia w kolejnych projektach! Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abominus Napisano 16 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2011 Chodzi ci o grubość warstwy farby czy o to że ramki są za szerokie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szarymouse Napisano 16 Sierpnia 2011 Share Napisano 16 Sierpnia 2011 Całkiem nieźle ;) jeżeli chodzi o podwozie to masz racje po prostu tragedia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 16 Sierpnia 2011 Share Napisano 16 Sierpnia 2011 Chodzi ci o grubość warstwy farby czy o to że ramki są za szerokie? Na zdjęciach wyglądają na zbyt szerokie i jakieś takie masłowate. No chyba, że to tylko efekt na zdjęciu. Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abominus Napisano 16 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2011 Chodzi ci o grubość warstwy farby czy o to że ramki są za szerokie? Na zdjęciach wyglądają na zbyt szerokie i jakieś takie masłowate. No chyba, że to tylko efekt na zdjęciu. Pozdrawiam Kornik Jeżeli chodzi o grubość ramek to są normalne ale z warstwą farby masz rację, musiałem troszkę przesadzić a no i widocznie farba za słabo rozrzedzona była. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi