GeraltofPoland Napisano 15 Sierpnia 2011 Share Napisano 15 Sierpnia 2011 Witam, mam pewne pytanie- czy przedział kierowcy w Sd.kfz 251 był zawsze malowany na biało, jak tu, czy mogę też pomalować ściany i deskę rozdzielczą na podstawowy kolor reszty pojazdu, czyli szary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fazzi Napisano 19 Sierpnia 2011 Share Napisano 19 Sierpnia 2011 Widziałem sdkfz 251 z pomalowanym wnętrzem na kolor dunkelgelb, więc sądzę że możesz pomalować je na kolor zewnętrznego pancerza. pozdrawiam Fazzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeraltofPoland Napisano 19 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2011 Z tego co wiem, wnętrza pojazdów zazwyczaj malowano jasnymi kolorami, więc dunkelgelb jest raczej zrozumiały, ale mój model chcę zrobić w malowaniu z 1942 r. , a wtedy dunkelgelb nie był chyba jeszcze używany. Zdjęcia które widziałem, pokazywały zwykle malowanie białe, D.gelb (ale były to pojazdy z Afryki, albo późniejszego okresu wojny) albo trudne do zidentyfikowania z powodu ciemnego\czarno-białego zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi