GeraltofPoland Posted August 15, 2011 Share Posted August 15, 2011 Witam, mam pewne pytanie- czy przedział kierowcy w Sd.kfz 251 był zawsze malowany na biało, jak tu, czy mogę też pomalować ściany i deskę rozdzielczą na podstawowy kolor reszty pojazdu, czyli szary? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fazzi Posted August 19, 2011 Share Posted August 19, 2011 Widziałem sdkfz 251 z pomalowanym wnętrzem na kolor dunkelgelb, więc sądzę że możesz pomalować je na kolor zewnętrznego pancerza. pozdrawiam Fazzi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeraltofPoland Posted August 19, 2011 Author Share Posted August 19, 2011 Z tego co wiem, wnętrza pojazdów zazwyczaj malowano jasnymi kolorami, więc dunkelgelb jest raczej zrozumiały, ale mój model chcę zrobić w malowaniu z 1942 r. , a wtedy dunkelgelb nie był chyba jeszcze używany. Zdjęcia które widziałem, pokazywały zwykle malowanie białe, D.gelb (ale były to pojazdy z Afryki, albo późniejszego okresu wojny) albo trudne do zidentyfikowania z powodu ciemnego\czarno-białego zdjęcia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts