Jakub 24 Napisano 16 Sierpnia 2011 Share Napisano 16 Sierpnia 2011 Cześć, dzisiaj zacząłem skrobać takie coś: Dom będzie inny. Transporter to stary model, który teraz odnawiam. Koło domu będzie ogród, w którym będą odpoczywać żolnierze. Porady i sugestie mile widziane. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 16 Sierpnia 2011 Share Napisano 16 Sierpnia 2011 No ciekawe, ciekawe... Z chęcią zobaczę rozwinięcie prac A ten Half-truck będzie stał czy jechał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub 24 Napisano 16 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2011 Half truck będzie najprawdopodobniej jechał( jak tylko znajdę kierowcę) dom już zacząłem już robić ale mam problem z dachówką Wieczorem może wrzucę jakieś fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub 24 Napisano 30 Października 2011 Autor Share Napisano 30 Października 2011 Długi weekend i nudy. Jako, że nie miałem nic do klejenia to skończyłem half trucka, pomalowałem znaleziony wóz z artylerii niemieckiej revella i zrobiłem strzelca z figurki revella i italeri. Oto efekty moich działań: Strzelec ma jeszcze przed sobą kilka poprawek i malowanie: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub 24 Napisano 31 Października 2011 Autor Share Napisano 31 Października 2011 Cześć! Przygotowałem taki własny poradnik jak malować figurki amerykańskiej piechoty. Oto on: Krok 1: malujemy kurtkę farbką Revell 17 Krok 2: mieszanką tej samej farby i białej(Revell 5) robimy rozjaśnienia metodą suchego pędzla Krok 3: malujemy spodnie farbą Revell 84 Krok 4: rozjaśnienia tą samą metodą co przy kurtce Krok 5: malujemy oporządzenie i opinacze butów farbą Revell 89 Krok 6: elementy cieliste Revell 35 Krok 7: hełm Revell 42 Krok 8: guziki, zapinki itp. Revell 91 Krok 9: olejną farbą Brunt Sienna malujemy el. drewniane, buty, twarz i dłonie Krok 10: patyczkiem higienicznym i pędzelkiem ścieramy brąz z twarzy i dłoni. Teraz są już wycieniowane Krok 11: Gun metalem Model mastera malujemy el. metalowe na broni: Jako, że postanowiłem zrobić go na żandarma to pozostało namalować mu tylko opaskę na ręce: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi