Emilssi Napisano 22 Sierpnia 2011 Share Napisano 22 Sierpnia 2011 Cześć! Oto mój najnowszy szybki projekt. Najpierw wstęp: kilka tygodni temu byłem z kolegami z klubu modelarskiego na salonie tuningu. Osobiście nie jestem fanem tego typu aut ale było tam tez kilka ciekawych 'nie popsutych':) aut. Najciekawszym z nich wydał mi się murcielago. W dodatku znalazłem ten model w sklepie znajdującym się zaraz obok hali wystawowej wiec nie mogłem go nie kupić lol. Ponieważ to tylko szybki projekt, nie będę dodawał niczego spoza pudła. Zacząłem od usunięcia uszczelki wokół prze jej szyby bo murcielago takowej nie posiada Sprobowalem zrobić efekt zamszu klejem 3m w sprayu. Wprawdzie efek na zdjęciach wyglada nie najlepiej - trochę za kudlato, ale w rzeczywistości wyglada o niebo lepiej. Całość została pomalowana czarnym matem. Dodalem tez ciemno szary flock dla kontrastu. Dźwignia zmiany biegów musiała być zmodyfikowana po dodaniu metalowej płytki bo była za gruba. Karoserja jest pomalowana arancio borealis od zero paints. To narazie tyle. Czekam na Wasze komentarze Pozdrawiam Emil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 22 Sierpnia 2011 Share Napisano 22 Sierpnia 2011 Buda bardzo mi się podoba. Z tego co widać rzeczy takie jak równe uszczelki, obramówki szyb itp. prezentują się znakomicie. Lakier też wygląda miodnie;] Klej rzeczywiście - grubo położony, ale muszę przyznać, że efekt ciekawy. Zapuściłbym tylko coś ciemnego w nawiewy, żeby się odróżniały od reszty. Jak ze składalnością tego modelu? Jest tam jaki motor?;] czekam na galerię. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 23 Sierpnia 2011 Share Napisano 23 Sierpnia 2011 Zapowiada się świetnie! Pokaż tył! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emilssi Napisano 23 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2011 Dzieki Martini Ten klej w rzeczywistości naprawdę nie wyglada tak grubo jak na zdjęciach. Jeśli chodzi o model to... Niestety nie jest idealny; Przede wszystkim to zawieszenie jest chyba w wersji 'na polskie drogi' i wymaga znacznego obniżenia żeby wyglądało w miarę realistycznie. Silnik jest tylko polowiczny (2 czy 3 elementy) i nawet z elementami fototrawionymi z zestawu nie jest wart pokazywania(moim zdaniem). Napewno f.trawiona ramka jest świetnym dodatkiem. Elementy takie jak hamulce, grille, mnóstwo dodatków do wnętrza czy efektowne tablice rejestracyjne itd dodają wiele realizmu i poprawiają efekt. Zważywszy ze w/w f.tr. dodatki są w zestawie to rownież cena wydaje się niezbyt wygorowana. Ja zapłaciłem ok 45$ (a pewnie można gdzieś znaleść jeszcze taniej). Generalnie uważam ze mimo pewnych niedociągnięć ten model jest zdecydowanie warty złożenia. Pozdrowiam Emil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emilssi Napisano 23 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2011 (edytowane) Oto co udalo mi sie zmajstrowac dzisiaj: Murcielago jest juz wlasciwie gotowy. Brakuje tylko tylnej klap ktora schnie (musialem ja przemalowac po malym wypadku w czasie polerowania ), paru malutkich detali i poprawek oraz delikatnego washa. Ciesze sie ze moja 'zamszowa' deska jest dobrze widoczna Fototrawiona wycieraczka rowniez fajnie sie prezentuje na modelu Kola sa pomalowane gun metalem zeby wyeksponowac hamulce To narazie tyle. Kolejna aktualizacja w galerii (mam nadzieje ze w weekend) Pozdrawiam Emil Edytowane 23 Sierpnia 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 23 Sierpnia 2011 Share Napisano 23 Sierpnia 2011 Tyłeczek nad wyraz zgrabny i zgrabnie złożony. Chciałoby się klepnąć wręcz;] Mam tylko pytanie odnośnie kierownicy - taka zostaje? W ogóle ją malowałeś? Aha, ile w sumie zajęło Ci złożenie Murcielago? Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emilssi Napisano 23 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2011 Dzięki! Kierownica jest pomalowana tym samym kolorem co reszta wnętrza (mr color Matt black). Prawdopodobnie zdjęcia wyolbrzymiaja kontrast pomiędzy gladka kierownica a 'zamszowa' deska:) co do czasu, to chyba mój naszybszy model. Budowalem go przez +/- 3 tygodnie. Pozdrawiam Emil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 24 Sierpnia 2011 Share Napisano 24 Sierpnia 2011 Wszystko wygląda świetnie, oprócz dwóch zaznaczonych poniżej miejsc, które są "be" : Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emilssi Napisano 24 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2011 Wszystko wygląda świetnie, oprócz dwóch zaznaczonych poniżej miejsc, które są "be" : Pozdrawiam Kornik Dzieki za trafne spostrzezenia Kornik - Plamka na masce bedzie usunieta przy ostatecznym czyszczeniu po washu (enamel na uretanie = pestka ) ale nie bardzo wiem jak naprawic tego babola z tylu... Nie wiem co to moze byc bo wlasciwie widac to tylko na zdjeciu hmm... Moze faba starla sie na krawedzi i widac to tylko przez tylna lampe albo pod odpowiednim katem a aparat to wylapuje lepiej niz gole oko? Na wszelki wypadek zdejme ta oslone i sprobuje to naprawic. Jeszcze raz dzieki za pomoc Wlasnie po to sa takie fora - zeby modelarze mogli sobie nawzajem pomagac Pozdrawiam Emil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 24 Sierpnia 2011 Share Napisano 24 Sierpnia 2011 Nie ma za co. Ten bysior wygląda tak dobrze, że ciężką lipą byłoby zostawić takie dwa niedopieszczenia. EDIT: Jeśli byłaby jeszcze taka możliwość, to może przemaluj jeszcze raz clearami klosze tylnych reflektorów, bo trochę przebijają. Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi