Skocz do zawartości

Yak -1 Normandie, P-40B, Mig-3

adam_sk

Rekomendowane odpowiedzi

Jest to mój pierwszy samolot i jeden z trzech, które skleiłem w tamtym okresie czyli w połowie 2009r. Yak-1 malowany humbrolami z użyciem pędzla. Posiada braki w kalkach, które po prostu odpadły jak osoby postronne zaczęły dotykać paluchami:P Żadnych brudzeń ponieważ moje samoloty mają wyglądać jak nówki.

sdc10831w.jpg

sdc10832b.jpg

sdc10833e.jpg

sdc10834z.jpg

P-40B Tomahawk 1:72 firmy Academy zrobiłem jako drugi i także posiada braki w kalkach.

sdc10836g.jpg

sdc10837cy.jpg

sdc10838h.jpg

Ostatni model to Mig-3 firmy Revell 1:72:)

sdc10839vh.jpg

sdc10840e.jpg

sdc10841l.jpg

sdc10843c.jpg

Jest to mój pierwszy samolot

Pierwszy samolot czy pierwszy model w ogóle?

Jeśli pierwszy model, to trzeba cię pochwalić za czyste sklejenie i powłokę malarską. Mig 3 trochę mniej mi się podoba, ale i kolory ma trudniejsze.

Barwy i rozkład plam kamuflażu to fantazja prawda?

Niemniej jednak Jak podoba mi się w jakiś perwersyjny sposób

Tylko w następnym (jeżeli będziesz go robił) osłonę kabiny przyklej prawidłowo, bo teraz jest tyłem do przodu.

Pierwszy samolot, a model to trzeci. To były początki:) Jestem nowy na forum i chcę całą swoja kolekcje zaprezentować, więc zaczynam od początku. Moje malowania to z reguły fantazja, ale czasem kieruje się rzeczywistością. Taki mam "styl". A rzeczywiście odwrotnie..ale wtopa...nie wiem jak ja to zrobiłem:P

Pierwszy samolot, a model to trzeci. To były początki:) Jestem nowy na forum i chcę całą swoja kolekcje zaprezentować, więc zaczynam od początku. Moje malowania to z reguły fantazja, ale czasem kieruje się rzeczywistością. Taki mam "styl". A rzeczywiście odwrotnie..ale wtopa...nie wiem jak ja to zrobiłem:P

Normalnie... Ta owiewka z kadłubem pasuje w takim zakresie, że przykleić ją można w dowolnym położeniu;) Może w tym szaleństwie jest metoda? I tak uważam, że z Jaka, mimo kilku "konstrukcyjnych" baboli całkiem ładnie wybrnąłeś:)