Mati_Chaos Napisano 3 Września 2011 Share Napisano 3 Września 2011 Witam! To już druga moja galeria na forum (idę jak burza) a w niej tak jak w temacie Revellowskie PZH 2000 w skali 1:72. Sądzę iż wyszedł mi lepiej niż poprzedni model bo i antena lepsza i ni ma suchego pędzla na bandażach . A samemu dorobiłem oczywiście anteny, przerwy na burtach oraz osłonę jarzma lufy z chusteczki higienicznej. No ale pora na zdjęcia: created by picasa2html.com created by picasa2html.com created by picasa2html.com created by picasa2html.com created by picasa2html.com created by picasa2html.com created by picasa2html.com created by picasa2html.com created by picasa2html.com created by picasa2html.com Pozdrawiam i czekam na komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 3 Września 2011 Share Napisano 3 Września 2011 Malowanie nie ma nic wspólnego z niemieckim to raz, gąsienice wyglądają jakby cały pojazd stał kilka miesięcy na złomowisku, zacieki też na to wskazują. Ktoś światła gwizdnął? MG3 na wieży nie ma drewnianej rączki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akryl Napisano 3 Września 2011 Share Napisano 3 Września 2011 Zdjęcia złej jakość i ciężko coś powiedzieć bo ostrość łapie tylko część pojazdu, a malowanie raczej takie było by lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mati_Chaos Napisano 3 Września 2011 Autor Share Napisano 3 Września 2011 Cóż malowanie zostało uzależnione od farb jakimi dysponowałem a światła się zbiły w czasie boju. A ogólnie to model tak wygląda gdyż chciałem uzyskać wrażenie pojazdu zajechanego w czasie walk a co do gąsienic to tak przyznaje się ze chyba trochę za długo na tym złomowisku leżały. Dzięki za komentarze i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 3 Września 2011 Share Napisano 3 Września 2011 Jakiego boju? To haubica samobieżna, stoi kilka kilometrów za linią frontu... To nie jest czołg... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 4 Września 2011 Share Napisano 4 Września 2011 Widocznie kilka pocisków z jednostki "Gwozdików" spadło w pobliżu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 7 Września 2011 Share Napisano 7 Września 2011 Witam Skala mała i model fajny cieszy oko,jest kilka nie domówień które wymienili koledzy. Tomasz strasznie jesteś krytyczny choć twoja "galeria" nie błyszczy super okazami modelarstwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mati_Chaos Napisano 16 Września 2011 Autor Share Napisano 16 Września 2011 Dzięki za miłe słowa i obiecuje że kolejny będzie lepszy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 17 Września 2011 Share Napisano 17 Września 2011 Tomasz strasznie jesteś krytyczny choć twoja "galeria" nie błyszczy super okazami modelarstwa A musi? Nie mogę widzieć błędów bez robienia super ekstra modeli? Widzę co jest nie tak w porównaniu prawdziwego pojazdu (a tego nie muszę ani sklejać, ani brudzić, wystarczy pooglądać) Nie piszę wszelkiej krytyki względem moich modeli (nie porównuje ich do moich, bo to inna bajka) Przykładowo: wiem, że PZH 2000 praktycznie nigdy nie ma zardzewiałych gąsienic jeśli jest używany, natomiast tu autor napisał, że pojazd z frontu. Dedukcja - pojazd używany = gąsienice bez oznak rdzy. I tak ze wszystkim. Mati_Chaos oczywiście nie myśl, że ja stawiam taką opinie bo Cię nie lubię czy coś w tym stylu. Po prostu moja "polityka" opinii opiera się na surowym wytykaniu błędów (prosto z mostu), tak się więcej i szybciej można nauczyć niż poprzez słodzenie typu "piękny model, oby tak dalej". Nie mniej, działaj dalej (najlepiej u współczesnych pojazdów ) a z każdym pojazdem będzie lepiej. Wyciągnij wnioski z tej haubicy i wykorzystaj je przy kolejnym modelu. Wiem, że to może być trudne, ale jak postawisz sobie ten cel jako priorytet to uda się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi