kartoniak Napisano 7 Września 2011 Share Napisano 7 Września 2011 Witam wszystkich i zapraszam do dość długiej i powolnej relacji ze sklejania modelu F-16B twin seater w skali 1:72 z Revell-a. Wybór na ten model padł po tegorocznej edycji Air Show. Model będzie w malowaniu z okazji 50 lecia NATO. Bardzo proszę o wyrozumiałość i pomoc, jest to mój pierwszy model samolotu odrzutowego, malowanego aerografem. Wielka prośba do kolegów posiadających na zbyciu wannę i fotel do tego modelu ponieważ części uległy zniszczeniu i mi brakuje. BARDZO PRZOSZĘ O POMOC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 7 Września 2011 Share Napisano 7 Września 2011 A co mu się stało ,że ma takie czarne linie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kartoniak Napisano 7 Września 2011 Autor Share Napisano 7 Września 2011 Te czarne linie widoczne na modelu są to linie podziału blach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zdravko Napisano 7 Września 2011 Share Napisano 7 Września 2011 Pewnie miał sprawioną kąpiel w krecie lub podobnym specyfiku i farba została tylko w liniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kartoniak Napisano 7 Września 2011 Autor Share Napisano 7 Września 2011 Nie, użyłem długopisu Stabilo OHPen universal S po czym spirytusem z rozcieńczonym z wodą zmyłem nadmiar i tak powstały linie. Podkreślam ze są to moje pierwsze eksperymenty itp. Więc słucham rad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 7 Września 2011 Share Napisano 7 Września 2011 To ,że są to linie podziału blach to ja wiem Zmyj to czym prędzej ,te flamastry reagują z farbami modelarskimi ,po pomalowaniu wylezie wszystko na wierzch , nie chce mi się szukać ale już o tym było zdaje się na PWMie nowym.Preszajding bo to miałeś na myśli zrób czarną aerogarfem wczesniej połóż jakiś podkład/jeśli malujesz akrylami/ Poczytaj trochę tematów ,nawet u mnie kilka niżej Mig 21 pf są fotki preszjdingu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 7 Września 2011 Share Napisano 7 Września 2011 Pozwolę sobie podać przykład z mojego warsztatu przed po Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kartoniak Napisano 7 Września 2011 Autor Share Napisano 7 Września 2011 Świetnie to wygląda, lecz aerograf którego używa nie ma możliwości tak cienkiego malowania. Jak tylko wszystko złożę, to zastosuję się do rad kolegów. Musze pierw dać podkład potem preszajding i na to dopiero kolor w tym przypadku odcień szarości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 7 Września 2011 Share Napisano 7 Września 2011 Przede wszystkim zmyj ten mazak A jakim aerografem malujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kartoniak Napisano 8 Września 2011 Autor Share Napisano 8 Września 2011 Ogólnie aerograf nie jest mój i na chwilę obecną zostałem bez aerografu, gdyż właściciel uszkodził iglicę. Dziś zmyję ten mazak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mare_K Napisano 8 Września 2011 Share Napisano 8 Września 2011 Zmyj. Jest spora szansa, że pigment z markera przebije warstwę farby... Wiecej znajdziesz tutaj: http://www.ratomodeling.com/articles/pre_shading1/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kartoniak Napisano 9 Września 2011 Autor Share Napisano 9 Września 2011 Wielka prośba do kolegów posiadających na zbyciu wannę i fotel do tego modelu ponieważ części uległy zniszczeniu i mi brakuje. BARDZO PROSZĘ O POMOC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 9 Września 2011 Share Napisano 9 Września 2011 Wiem, ze to kosztowna sprawa ale najszybszym rozwiazaniem bedzie dokupienie zestawu zywicznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kartoniak Napisano 9 Września 2011 Autor Share Napisano 9 Września 2011 Tak wiem też o tym myślałem, ale zawsze napisać można może ktoś ma na zbyciu niekoniecznie musi być od tego zestawu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi